Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'nın, Türkiye'nin büyümesini hazmedemediğini belirterek, "Benden onlara tavsiye; hazmetme kapasitenizi genişletin. Türkiye çok daha büyüyecek, siz bu hazımsızlıkla devam ederseniz çatlarsınız. Türkiye gibi bir ülkeyi yanınızda dost olarak tutmaya çalışın, karşınıza almayın." dedi.

        Arifiye ilçesindeki bir düğün salonunda AK Parti Kadın Kollarınca düzenlenen programda partililerle bir araya gelen Çavuşoğlu, Bild gazetesinin "Atatürk olsa 'hayır' derdi" başlığını hatırlatarak, Avrupa'dakilerin sermayesinin bittiğini ve Atatürk'ten geçinmeye başladıklarını söyledi.

        Bazı kesimlerin, bu sistemle "cumhuriyetin elden gittiğini" savunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Cumhuriyet, emin ve güçlü adımlarla 100. yılına gidiyor. Sizin haberiniz yok. Bunların Cumhuriyete bir katkısı olmamış, Cumhuriyet sevdası da yok. Avrupa'daki siyasetçiler, niye bu seçimde ilk defa taraf tutuyor, hiç düşündünüz mü? Türkiye'yi çok sevdiklerinden mi? Türkiye'nin geleceğini bizden daha iyi düşündüklerinden mi? Hayır. Bunlar Türkiye'nin büyümesinden, istikrarlı olmasından rahatsız. Türkiye'nin büyümesini kabul edemiyorlar." diye konuştu.

        - "Bu hazımsızlıkla devam ederseniz çatlarsınız"

        Çavuşoğlu, Avrupa'nın Türkiye'deki projeleri kıskandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Türkiye'nin büyümesini hazmedemiyorlar. Benden onlara tavsiye; hazmetme kapasitenizi genişletin. Türkiye çok daha büyüyecek, siz bu hazımsızlıkla devam ederseniz çatlarsınız. Türkiye gibi bir ülkeyi yanınızda dost olarak tutmaya çalışın, karşınıza almayın. Bakınız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza Hollanda'da ne yaptılar. Neden? Gidip 'evet' kampanyası yapmasın diye. Aynı gün PKK'lılara izin vermediler mi? Almanya'da PKK'lılar gösteriler yapmadılar mı? İsviçre'de PKK'lılar 'Erdoğan'ı öldürün' afişi asmadılar mı? 'Hayır' kampanyası yapana her türlü desteği ver, 'evet' diyenleri engelle. Dışişleri bakanını engelle, genel başkan yardımcılarını, milletvekilleri engelle, PKK'lılara kucak aç. 'Türkiye'nin iç işlerine karışma.' demek için 16 Nisan'da sandık başında ne diyeceğiz?

        Avrupa'ya en güzel cevabı 16 Nisan'da vereceğiz. Bu millet herkese haddini bildirecek. 16 Nisan yaklaşıyor, onların kucak açtığı PKK'lılar, Kandil'de ve sığındıkları inlerinde, 'Evet çıkarsa biz bittik, o yüzden hayır verin.' diyenlere, vatanını, milletini bayrağını seven Sakaryalılar 16 Nisan'da ne diyecek? 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm Sakaryalılar sokaktaydı. Vatana, millete sahip çıktı, ne kadar teşekkür etsek az. Referandum öncesi gece gündüz 'hayır' çalışması yapanlara, 'Bu milletin tek sahibi millettir' demek için 16 Nisan'da sandıkta ne diyeceğiz? Tüm hainlere, 'Bu vatan topraklarında size yer yok' demek için 'evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da en güzel cevabı bu hainlere, millet verecek."

        - "Sadece Kılıçdaroğlu kampanya yapsa 'evet' oyları yüzde 10 artar"

        Bakan Çavuşoğu, "hayır" diyenlerin anayasa maddeleri üzerinden tartışma yapmadığını, her gün bir yalan uydurduklarını ve çaresiz olduklarını dile getirerek, "Bazı CHP'liler Antalya'da yaşayan yabancılara, Ruslara gidip, '16 Nisan'dan sonra sizi zorla Müslüman yapacaklar, rejim değişiyor, şeriat geliyor, sakın-bazıları vatandaşlar-oy vermeyin.' demiş. Konsolos da koşa koşa bizim il başkanlığına gelmiş, 'CHP'liler böyle bir şey söylüyor, var mı gerçekten?' diye sormuş.

        İki oy alabilmek için Türk insanına, milletine güvenerek Türkiye'de yaşamayı tercih eden insanlara bu korkuyu salmak dürüstlük müdür, vatanseverlik midir? Bu acizliktir. İşte bunların içine düştüğü durum budur. Her gün Kılıçdaroğlu yeni bir yalan uyduruyor. Diyoruz ki 'Bir gün yalan bulamazsa doğru söyler.' diye ama yalan bulmakta da zorluk çekmiyor maşallah üstat. Okumadığı için de arada doğruları söylüyor. Esasen bıraksak sadece Kılıçdaroğlu kampanya yapsa 'evet' oyları yüzde 10 daha artar." ifadelerini kullandı.

        Milletin selameti için MHP ile teklifi meclisten geçirdiklerini ve milletin önüne getirdiklerine işaret eden Çavuşoğlu, "Üzüldüğüm konu ne biliyor musunuz? 'MHP'yi ele geçiremedim, Bahçeli'ye küstüm.' diye bu referandumda 'hayır' oyu vereceğini söyleyen ülkücüler ve milliyetçiler. Bu parti, sen, ben meselesi değil. Bu Türkiye'nin geleceği, devlet, millet, bayrak meselesi. MHP'li kardeşlerimize söyleyin; referandum sonrası da parti içi hesabınızı görebilirsiniz, nefsimize yenilmeyelim." dedi.

        Çavuşoğlu, Türkiye için hayati bir oylamaya gidildiğini, 18 maddenin çok iyi okunması ve anlatılması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "İnsanların okumasını sağlayalım. İddia ediyorum ki 'hayır'a ikna etmek için çalışan bir kişi, madde madde neden 'hayır' verilmesi gerektiğini vatandaşa anlatsın, vatandaşların yüzde 75'i yine de 'evet' der. Bu 18 maddeyi gördükten sonra vatandaş daha da iştahlanıyor, 'Bu bizim istediğimiz sistem.' diyor. Vatandaş okumamış henüz, okumasını sağlayalım."

        Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamlarında ziyaret ederek, bir süre basına kapalı görüştü.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler