Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gün görmemiş yalan var bunda. Bu sabah diyor ki 'Sadece cumhurbaşkanı, vali, büyükelçi bu değişiklik olursa Türk bayrağı taşıyacak, başka kimse taşımayacak.' Şu bayrakları bir kaldırın da Kılıçdaroğlu görsün. Bu bayrağa laf edenin, bu bayrağa göz dikenin canına okur Karaman." dedi.

        Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        Yıldırım, Karaman'ın, Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre, Hazreti Mevlana'nın annesi Mümine Hatun, Piri Reis, Kemal Reis ve İstiklal mücadelesinin komutanı Kazım Karabekir'in şehri olduğunu dile getirdi.

        Karaman'ın, nice değerli şahsiyetler yetiştirdiğini, nice kahramanı bağrından çıkardığını belirten Yıldırım, "Karamanlı bir yiğit, 15 Temmuz gecesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit oldu. FETÖ'cü teröristlerin alçak saldırısında, 22 yaşındaki Karamanlı kardeşimiz Muhammet Yalçın, Ankara'da şehit oldu, şehadet şerbetini içti. Allah şehidimizi ve bütün şehitleri Peygamberimize komşu eylesin. Bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

        Yıldırım, bu sırada alandaki vatandaşların, "Darbeler bizi yıldıramaz." sloganlarına, "Evelallah, işte bu meydan bunu diyor, bunu haykırıyor." karşılığını verdi.

        Karaman yöresine ait "Silindi mi maşrapamın galayı" türküsünün bir bölümünü okuyan Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Er meydanını namertlere bırakmayan Karaman, şehidinin emanetine sahip çıkmaya var mısın? Türkiye'ye uzanan zalimlerin ellerini kırmaya hazır mısınız? 16 Nisan'da Karaman, yeni bir destan yazmaya var mısınız? 16 Nisan'da Karaman'da sandıklar 'evet' oylarıyla dolup taşacak mı? 16 Nisan'da mühürler Türkiye'nin geleceği için basılacak mı? 16 Nisan'da millet sahada, meydanda, vesayet odakları da kırmızı kartı görecek ve Türkiye geleceğe doğru emin adımlarla yürüyecek."

        Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına 19 gün kaldığına işaret ederek, "Şimdi 'hayır' türküsünü söyleyenler, baktı ki millet bunlara aldırış etmiyor, 'evet' demeye karar vermiş, telaşlandılar. Ne diyeceklerini, ne yapacaklarını şaşırdılar." dedi.

        - "Ağzından çıkanı kulağı duymuyor"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Gün görmemiş yalan var bunda. Bu sabah diyor ki 'Sadece cumhurbaşkanı, vali, büyükelçi bu değişiklik olursa Türk bayrağı taşıyacak, başka kimse taşımayacak.' Şu bayrakları bir kaldırın da Kılıçdaroğlu görsün. Bu bayrağa laf edenin, bu bayrağa göz dikenin canına okur Karaman. Bu ezanlar dinmez, bu bayrak inmez. Her şeyimiz bu. Bu bayrağa laf edemezsiniz. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

        Aşağı mahallede bir yalan söylüyor, yukarı gelmeden unutuyor, tekrar bir yalan söylüyor. Hem 'evet' diyenlere 'vatan haini' diyeceksin hem de kalkıp 'hayır diyenler şöyle böyle deniyor.' diye istismar şovları yapacaksınız. Sen önce meydanlara çık, 'evet oyu verenler haindir.' cümlesinin hesabını ver. İşi gücü milletin faydasına olmayan işlerle uğraşmak, kafa karıştırmak. 82 model, darbe mahsulü bir anayasaya sımsıkı sarılmış. Her tarafı dökülen bu anayasayla Türkiye'nin geleceği inşa olur mu? Darbecilerin anayasasıyla gençler geleceğini inşa edebilir mi?"

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler