Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, mühendislik fakültelerinin sağlık bilimleri ile entegrasyonunun ekonomiye büyük katkı sağladığına işaret ederek, "Dolayısıyla mühendislik fakültelerinin, diğer fakültelerle iş birliği yaparak çalışması gerekiyor." dedi.

        Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Toplantısı'nın 33'üncüsü Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 142 dekanın katılımıyla Başkent Üniversitesinde gerçekleştirildi.

        Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal, toplantının açılış konuşmasında, donanımlı ve kaliteli üniversitelerin önemine değindi.

        Yeni YÖK ile beraber üniversitelerde bazı değişimlerin yaşandığına işaret eden Haberal, üniversiteye girişte tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerinde taban puan şartı uygulaması gibi yeniliklerin kaliteli eğitim için önemli olduğunu vurguladı.

        Mühendislik fakültelerinin sağlık bilimleri ile entegrasyonunun ekonomiye büyük katkı sağladığına dikkati çeken Haberal, "Donanımların ve yeni teknolojilerin insan sağlığına göre olması gerekiyor. Dolayısıyla mühendislik fakültelerinin, diğer fakültelerle iş birliği yaparak çalışması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

        -Mühendislikte çekirdek eğitim programı

        Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz ise üniversitenin toplantıya ikinci kez ev sahipliği yaptığını anımsattı.

        MDK'da mühendislik eğitiminin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını, mühendislik eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere önerilerin geliştirildiğini ifade eden Dengiz, ayrıca dünyada dijital gelişim ve değişimin yeni kuşaklar üzerindeki etkilerini dikkate alacak eğitim öğretim sistemlerinin tartışıldığını aktardı.

        YÖK'e bugün gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin bilgiler paylaşan Dengiz, görüşmede, mühendislik programlarındaki standartlar, çekirdek eğitim programı ve mühendislikte yetkinlik sınavlarıyla ilgili çalışmaların sunumlarının gerçekleştirildiğini aktardı.

        Konuşmaların ardından mühendislik fakültelerindeki çalışmalar ve yapılması gereken projelerle ilgili sunumlar yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler