Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da kaybolduktan 35 gün sonra cesedi köpekler tarafından sahilde gömülü halde bulunan Mehmet Işıkoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili yargılanan 3 sanıktan 2'sine müebbet, diğerine ise 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

        Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Seyran Alp (26) ve Serhat Sukgen (27) ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Abdulkadir Alp (25) ise duruşmaya katılmadı.

        Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıklardan Sukgen, cinayeti kendisinin işlemediğini aksine olayı ortaya çıkartan kişi olduğunu iddia etti.

        Sanık Mehmet Seyran'ın kendisini tehdit ettiğini ileri süren Sukgen, "Bundan dolayı daha önce ihbarda bulunmadım. Seyran’ın Mehmet’i öldüreceğini bilmiyordum. Bilseydim olaya karışmaz, kendisiyle dostluğumu bitirirdim. Ben kullanıldım. Zamanında ihbar etmediğim için çok pişmanım.” dedi.

        Mehmet Seyran Alp ise suçlamayı kabul etmeyip beraatini istedi.

        Mahkeme heyeti, Mehmet Seyran Alp ile Serhat Sukgen’i müebbet hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanık Abdulkadir Alp’e ise "delilleri gizleme" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

        Adana’nın Karataş ilçesinde 25 Şubat 2016'da çobanlık yapan bir kişiye ait köpeklerin sahilde kumları eşelemesi üzerine cesedi bulunan Mehmet Işıkoğlu’nun (28) 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenmiş, cinayetle ilgili tutuklanan 3 sanık hakkında 5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler