Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sadece teröristleri süpürme harekatı yapmıyoruz. Başka bir şey yapıyoruz. Kim evlatlarımızın canına kastetmişse tespit ediyoruz ve gereğini yerine getiriyoruz." dedi.

        Soylu, AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Türkiye'nin çeşitli yöntemlerle terbiye edilmeye çalışıldığını anlatan Soylu, 16 Nisan'ın sadece bir halk oylaması tarihi olmadığını terbiye etmeye çalışanlara karşı milletin mührünün vurulacağı tarih de olduğunu aktardı.

        Bu ülkenin birliği, kardeşliği ve beraberliği için AK Parti'nin sadece yol, baraj, şehir hastaneleri yapmadığını, 15 yıldır ülkede sessiz devrim gerçekleştirdiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu:

        "Bizi birliğimiz üzerinden zayıflatmaya çalışanlara karşı fırsat vermemek için, birliğimizi ve beraberliğimizi sürekli güçlendirmeye çalışıyoruz bunu da demokrasiyle yapıyoruz. Bunu farklılıklarımız üzerinden zenginliklerimizi devam ettirerek yapıyoruz. Bu ülkede 15 yıldır dindar 'Ben dindarım' diyor. Çekinmiyor. 28 Şubat'tan sonra karşı karşıya kalmış olduğu ötekileştirmeden kendisini kurtarıyor. Yetmiyor, Kürt 'Ben Kürdüm' diyor. Alevi 'Ben Aleviyim' diyor. Bu ülkede insanlar kendilerini istedikleri gibi tarif edebiliyor. Herkes istediğini yapabiliyor, ortaya koyabiliyor. Buna sessiz devrim diyoruz. Bütün bunlarla birlikte 15 yıldır bu ülkede özgürlük, hürriyet ve demokrasi Türkiye'nin en önemli yükselen adımlarından bir tanesi oluyor. Bunları yaparken 7 Haziran'da yüzde 10'u tehditle, musluklardan kan akıtarak geçenler, bir miktar da kandırarak geçenler, 'Bundan sonra bu işleri bıraktık. Daha yapmayacağız' diye oradaki masum milletimizi kandıranlar, yüzde 10'u geçip Türkiye tek başına iktidarı kaybettikten sonra ne oldu lafları ölçüsüz söylemeye başladılar. Birisi ne dedi hatırlıyor musunuz. 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Ne demek istedi. 'Türkiye tek başına iktidarı kaybettin fırsat elime geçti. Güneydoğu'nun doğunun hesabı benden sorulur' dedi."

        - "Nerede o hava atanlar hani özerklik diyordunuz"

        Soylu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da, Silvan'da açık hava mitingleri yaptığını, Siirt'i, Şırnak'ı ziyaret ettiğini, Tunceli'de esnaf buluştuğunu anlattı.

        "Kandil'de yaşayan hainler, alçaklar, itler net altını çizerek söylüyorum hangi birisinin yaşantısı sizin yaşantınıza uyuyor" diyen Soylu, şunları kaydetti:

        "Hangi birinizin ahlakı sizin ahlakınıza uyuyor. Hangi birinin imanı sizin imanınıza uyuyor. 13 yaşındaki kızlarımızı dağa götürüyorlar. Yapmadıkları kalmadı. Bilmenizi istiyorum. Ben sizin kızlarınıza kendi kızım nasılsa öyle bakıyorum. Ben sadece İçişleri Bakanı değilim. Bir babayım. Eğer kızlarınızı dağa götürürlerse bundan sonra bana İçişleri Bakanlığı haram olsun. Bunlar dünyayı sömürmeye çalışanların maşası. Sadece orada it gibi havlamaktan başka bir şey yapamayacak alçaklar. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız talimat verdi. Nerede o hava atanlar hani özerklik diyordunuz. Hani Varto'da, Nusaybin'de özerklik yapıyordunuz. Kardeşlerimizi birbirine düşürecektiniz. Hadi bakayım cesaretiniz varsa bugün özerklikten bahsedin de alalım boyunuzun ölçüsünü. Tunceli'de kardeşlerimiz bana, 'Biz iş, aş, gelecek istiyoruz, bizi bu PKK'dan kurtarın' dediler. PKK'yı da bitireceğiz Kandil'i de sileceğiz."

        - "Burada büyük bir mücadele veriliyor"

        Terörle mücadelede çok önemli bir zamanda olunduğunu vurgulayan Soylu, şu ifadelere yer verdi:

        "Bu işte kararlıyız. Bizim evlatlar bugün 33 tane operasyon yapıyorlar. Pazar, pazartesi günü 53 tane sadece etkisiz hale getirdiğimiz terörist var. Ben takipçi bir adamım. PKK da herkes de bilsin. İnönü Arena Stadyumunda şehit olan her bir polisimizin kanını yerde koymayacağız. Bize aksi durumda uyku haramdır. Derik Kaymakamımız Muhamed Fatih Safitürk, onu orada en yakındaki çalışanları vasıtasıyla şehit ettiler. Ama o talimatı vereni var ya o bölge sorumlusunu şimdi elimizde evlatlar aldılar. Birçok insanın canını yakanı. Sadece teröristleri süpürme harekatı yapmıyoruz. Başka bir şey yapıyoruz. Kim evlatlarımızın canına kastetmişse tespit ediyoruz ve gereğini yerine getiriyoruz. Buradan Kandile de söylemek istiyorum. Ey Kandil hafif biraz canın tatlıysa sıvış oradan. Şimdi söylüyorum canın tatlıysa sıvış oradan. Burada büyük bir mücadele veriliyor."

        - "16 Nisan'da arkana tenekeyi takacaklar ve seni CHP'den gönderecekler"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, bir radyo programındaki konuşmasından dolayı eleştiren Soylu, eskiden televizyonlarda "plastip show" olduğunu hatırlattı.

        Soylu, şöyle devam etti:

        "Kemal Kılıçdaroğlu'nun "plastip showa" benziyor. Sanal bir adam. Hangi şekle koyarsan o şekle gelen bir adam. Bir bakıyorsun FETÖ ile beraber. Bir bakıyorsun PKK ile beraber, bir bakıyorsun Almanya ile beraber. Bir bakıyorsun Türkiye'nin ayağına kim çelme takıyorsa onla beraber. Kemal Kılıçdaroğlu kaçarı, göçeri yok, 16 Nisan'da arkana tenekeyi takacaklar ve seni CHP'den gönderecekler."

        Soylu ayrıca, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğini de ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler