Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin." dedi.

        Tüfenkci, Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Kervansaray'da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

        Türkiye'nin eski günlerine dönmesini istemediklerini kaydeden Bakan Tüfenkci, birlikten, dirlikten yana olmak istediklerini kaydetti.

        Vatandaşların refah düzeyini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini, bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dediklerini vurgulayan Tüfenkci, bu sistemi en çok da gençler için istediklerini vurguladı.

        Milletin 15 Temmuz'daki FETÖ'nün hain darbe girişimine 'hayır', 16 Nisan'da ise milli iradeye 'evet' diyeceğini ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

        "Bizim derdimiz aşımızı, ekmeğimizi büyütmek. Bizim derdimiz bu vatana göz dikenlere karşı haddini bildirmektir. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin."

        Tüfenkci daha sonra merkez Yeşilyurt ilçesindeki bir restoranda AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

        Toplantılarda Tüfenkci'ye, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler