Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Mevcut sistemde istikrar zor. Bu sistemde kavga, ekonomik kriz, kısa vadeli hükümetler ve hep geriye gidiş var. Bu sistemin değişmesi lazım. Artık başbakan yok. Artık kavga olmasın." dedi.

        Bakan Eroğlu, Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen DSİ Tesisleri Temel Atma ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifika Dağıtım Töreni'nde, Bakanlığınca Kastamonu ve Tosya'ya yapılan yatırımları anlattı.

        Orman köylülerine destek verdiklerine işaret eden Eroğlu, "Orman köylüsü artık bizim hasmımız değil, hısımımız olacak. Her türlü desteği vereceğiz. Orman köylerine gelir getirici ağaçlandırma yapıyoruz. Ağaçların 3 yıl tüm bakımı ormana ait, geliri 49 yıl size ait." diye konuştu.

        Kastamonu'ya 129 milyon lira değerinde 11 müjdeyle geldiğini dile getiren Eroğlu, bugünkü yatırımlar da katılırsa yaklaşık 500 milyon lira değerinde müjdeyle geldiklerini söyledi.

        Batı Karadeniz için projeler hazırladıklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

        "Batı Karadeniz'de en çok Kastamonu'nun içinde olduğu bir gelişim projesi hazırladık. Batı Karadeniz Gelişim Projesi. Projeyle Batı Karadeniz'e yaklaşık 12 milyarlık katkı sağlayacağız. Kastamonu'ya 15 baraj ve gölet, 11 sulama tesisi, 60 dere ıslahı, bal ormanları, 22 mesire yeri ve birçok tesis yapılacak."

        - "Değişiklik Türkiye'nin istiklali ve istikbali için zaruri"

        Bakan Eroğlu, anayasa değişikliği için geçmişte de çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak mevcut anayasanın darbecilerin yaptığı bir anaysa olduğunu vurguladı.

        Anayasayı değiştirmeyi tüm partilerin programlarına koyduklarına dikkati çeken Eroğlu, "Biz bundan önceki dönemde 'Gelin tüm partilerin katılımıyla katılımcı bir anayasa değişikliği yapalım' dedik. 'Komisyona milletvekili sayısına bakmadan eşit üye alacağız' dedik. 60 madde üzerinde mutabık kalındı. CHP gene caydı." dedi.

        Artık anayasa değişikliğinin zaruri olduğunu aktaran Eroğlu, şunları söyledi:

        "En son çare olarak 'Bu anayasa Türkiye'nin önünü tıkıyor' dedik. Sayın Genel Başkanımız Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli bir araya geldi. 'Mesele memleket meselesiyle gerisi teferruattır' dediler. 18 maddeyi okursanız görürsünüz. Okumayan tek kişi Sayın Kılıçdaroğlu sanırım. Geçenlerde 'Cumhurbaşkanı başka partiden başbakan başka partiden olursa ne olacak' demiş. Geçmişte istisnalar hariç, başbakanla cumhurbaşkanları arasında hep sorun olmuştur. Biz zaten bunun için değişiklik istiyoruz. Mevcut sistemde istikrar zor. Bu sistemde kavga, ekonomik kriz, kısa vadeli hükümetler ve hep geriye gidiş var. Bu sistemin değişmesi lazım. Artık başbakan yok. Artık kavga olmasın."

        Yeni anayasada kimsenin hayat tarzına müdahale edilmeyeceğini dile getiren Eroğlu, "Yapılan değişiklik rejim değişikliği değil. Kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz. 'Muhtarlıklar kapatılacak, Meclis kapatılacak' diye yalan yanlış ifadeler var. Bu değişiklik Türkiye'nin istiklali ve istikbali için zaruri." değerlendirmesini yaptı.

        Konuşmaların ardından tesislerin temel atıldı, Orköy kredi sertifika dağıtımı gerçekleştirildi.

        Törene Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin ile kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler