Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Lisesi öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında kan verdi.

        Türk Kızılayı ekiplerince öğrencilerin kan bağışında bulunabilmesi için okulun giriş kısmına sedyeler yerleştirildi.

        Okulun Kan Bağışı Kulübünce Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen kampanyada, teneffüse çıkan öğrenciler kan bağışında bulundu.

        Edirne Lisesi Müdür Vekili İlbey Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlamlı bir gün için öğrencilerinin kan bağışı kampanyası düzenlediğini söyledi.

        Kan bağışı konusunda herkesin bilinçli olması gerektiğini ve kan vermenin hayat kurtardığını aktaran Cengiz, "Kan akıtıp can alacağımıza 'kan verip can verin' diyoruz. Bu çerçevede hayatımız boyunca can verenlerden olalım. Duyarlılık gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel organizasyonların okulumuzda artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

        Edirne Lisesi Kan Bağış Kulübü Başkanı Yıldız Özer de kan bağışı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bu etkinliği yapma amacımız kan bağışı konusunda herkesi bilinçlendirmek aynı zamanda kan bağışı yaparak kan merkezine destek olmak." dedi.

        Kampanyaya destek veren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da gençlerin örnek davranışına katkıda bulunmak amacıyla kan bağışında bulunmaya geldiğini belirtti.

        Yaş kriterine uyan 12. sınıf öğrencileri, kampanya kapsamında kan veriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler