Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pek çok kişinin '16 Nisan'dan sonra ne olacak?' sorusunu sorduğunu belirterek, "Daha güzel bir Türkiye olacak. Demokraside daha güzel bir Türkiye gelecek, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak" dedi.

        Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezindeki, "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında, bazı kesimlerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün, Marmaray'ın yapımına 'Hayır' dediğini hatırlattı.

        Marmaray'dan üç senede 200 milyon kişinin geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

        "Kimin aklına gelirdi ya, şu denizin altından... Hamdolsun biz Marmaray'ı yaptık, gerçekleştirdik ve halkıma hizmet veriyoruz. Bu millet yapar mı, yapar...Zira kimse Fatih Sultan gelip de karadan kadırgaları çıkartıp Haliç'e indirecek gibi düşünmüyordu ki ama onlar yaptılar ve İstanbul öyle fethedildi. Bizim ecdadımız bunu yaptığına göre biz dedik, 'Denizin altından yapalım.' Biz de denizin altından yaptık ama 'Olmaz' dedik, bir de bunun otomobil için olanını yapalım. Bir de ne yaptık? Avrasya Tüneli'ni yaptık. 'Bu da yetmez.' dedik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz yine boğazdan, şimdi üç katlısını yapıyoruz. Gidiş-geliş, bir katından da raylı sistem, onu kuracağız. 'Bunlar da yetmez.' dedik inşallah şimdi bir de Kanal İstanbul'un hazırlıklarını yapıyoruz zira boğazın yükünü, tehdit altında olduğu için hafifletelim ve Karadeniz'i Marmara'ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz. Benim o meşhur çılgın projem."

        Ulaşımda gerçekleştirilen yatırımlara dikkati çeken Erdoğan, cumhuriyetin 79 yıllık bölümünde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin 14 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini vurguladı. Göreve geldiklerinde 25 olan havalimanı sayısını 59'a çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Derdimiz şuydu, hatırlayın biz eskiden öyle kolay kolay uçağa binemezdik, nerede bineceksin? Ama şimdi uçak yolculuğu bizim için otobüs yolculuğuna döndü. Evinden çıkıyorsun yarım saat mesafede, Anadolu'yu söylüyorum, havaalanına ulaşıyorsun. Her zaman Başbakanımız da söylüyor, havayolu halkın yolu oldu, bak buraya geldik" ifadelerini kullandı.

        - "Bunlar yalan makinesi"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın bir numaralı havalimanının yapımına İstanbul'da başlandığını anımsatarak, "Bir numara, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde inşallah bitireceğiz. Yıllık kapasitesi 90 milyon. İnşallah 2023'te bu kapasite 150-200 milyona çıkacak. "diye konuştu.

        Konuşmasında "Niye bizi Batı'nın yöneticileri kıskanıyor?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

        "İşte bundan kıskanıyor. Eskiden görüyorduk ya 'Çılgın Türkler' diye. İşte, 'Bu Türkler çıldırdı. Birincilikleri alıyorlar.' diyorlar. Evet, kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bunları başaracağız. Ülkemizde pek çok kişi, '16 Nisan'dan sonra ne olacak?', bu soruyu soruyor. Bu soruya zaten en güzel cevabı siz vermişsiniz, daha güzel bir Türkiye olacak. Demokraside daha güzel bir Türkiye gelecek, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak. Ne diyorlar, 'Bu AK Parti', ben şu anda tabii kurucusu olduğum için böyle konuşuyorum yoksa bu ifadeyi şurada şu şekilde kullanmak, belki bazılarına garip gelebilir, 'Bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor.' Burada güzellik uzmanları var, kardeşlerim hanginize müdahale edildi, hanginizin gelip de dükkanları kapatıldı? Biz geldik, işte 14 sene, 'Biz artık kapatıyoruz.' Böyle bir müdahale söz konusu mu? Değil ama bazıları için yalan adeta makine. Bunlar yalan makinesi, iftira, her şey bunlarda var fakat biz ekonomide, yatırımlarda, istihdamda daha güzel bir Türkiye'yi göreceğiz."

        - "Hiç olmazsa muhtarlarla konuşmaya alıştı"

        Kullandığı güzergahta bir kuaför salonunun bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle dedi:

        "Ne zaman oradan geçsem, sağ olsunlar, hemen motosikletleri görünce anlıyorlar ki Cumhurbaşkanı geliyor, hemen bakıyorum caddeye çıkıyorlar. Şimdi bu bir sevda, aşk meselesi. Tabii her biriniz inanıyorum ki aynı noktadasınız. Sizin sayınız çok çok fazla. Şimdi 300 binin üzerinde uzman var, inşallah bunları peyderpey sembolik olarak 16 Nisan'dan sonra da devam edeceğiz. Zira cumhurbaşkanlığı makamına muhtarları almazlardı ki ben muhtarları aldım. Şu ana kadar 16 bin muhtar geldi buraya. Ama ana muhalefetin başındaki zat benim Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmaya diyor ki 'Adeta muhtarlara konuşur gibi konuştu.' Tabii burada Sincan'da muhtarlarla bir toplantı yapıyor, 40 kadar muhtar gelmiş, bir muhtar oradan çıktı, 'Siz bize hakaret ettiniz.' dedi. 'Niye' dedi. 'Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada 'Adeta muhtarlara konuşuyor gibi konuştu.' dediniz. Ne dese beğenirsiniz? 'Haddime mi? Böyle bir şeyi nasıl deriz?' Ya bütün kayıtlar ortada, her şey ortada bunu söyledi. Ama şimdi hiç olmazsa muhtarlarla konuşmaya alıştı, bu güzel bir gelişme. Biz 16 bin değil, 55 bin muhtarı burada ağırlayacağız.'

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler