Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi, 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerinde "bahar temizliği" hizmeti veriyor.

        Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 65 yaş ve üstü vatandaşların evleri, iki ayrı ekip tarafından 15 günlük periyotlar halinde temizlenmeye başlandı.

        Belediye Kadın ve Aile Politikaları Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, çalışmanın ilk gününde 65 yaşındaki Meral K'nin, Yeni Mahalle'de yalnız yaşadığı evine konuk oldu. Evi, eşyaları ve camları temizleyen ekipler, konutu bahara hazır hale getirdi.

        Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, ilk etapta ihtiyaç sahibi 55 kişiye düzenli hizmet vereceklerini, pilot uygulamadan verim alınması halinde daha geniş kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

        Toplumsal gelişmişliğin, yaşlılara saygıyla başladığını vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

        "Başta endüstrileşmiş ülkeler olmak üzere, dünyanın tamamında genç nüfus gün geçtikçe azalmakta, yaş ortalamaları artmaktadır. Hepimiz yarının yaşlı adayı olan bireyleriz. Sağlığı ve gücü elverdiğinde ailesi ve ülkesi için emek sarf etmiş insanları kucaklamak, onları sosyal yaşamın içinde tutmak hepimizin görevi olmalıdır. Sırf en temel gereksinimlerini karşılayamadığı için onların kendi kabuklarına çekilmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Toplumsal kültürün sürdürülebilir hale gelmesi, kuşaklar arası dayanışmayla mümkündür."

        Aktaş, yaşlılara, kişisel bakım hizmeti de verildiğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler