Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da lise öğrencisini tabancayla öldürdüğü iddia edilen zanlı ile olaya karıştığı öne sürülen arkadaşının yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

        Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Sami E'yi (16) silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ömür D. (19), sanığın olay sırasında bulunduğu motosikleti kullanması nedeniyle suça iştirak ettiği öne sürülen tutuklu sanık Samet M. ile maktulün babası Süleyman E. ve avukatlar katıldı.

        Ömür D, savunmasında, Sami E'nin ilkokuldan arkadaşı olduğunu, olaydan 2 hafta önce okul çıkışında karşılaştıklarını söyledi.

        "Yan bakma" meselesinden tartışıp kavga ettiklerini anlatan Ömür D, şunları kaydetti:

        "Bir hafta sonra tekrar karşıma çıktı. Yanında 5-6 kişi vardı. Üstüme çullandılar, Sami beni bıçakla yaraladı. Hastaneye gittiğimde beni arayarak 'Şikayetçi olursan ölürsün.' diyerek tehdit etti. Korktuğumdan şikayetçi olamadım. Olay günü ise Samet ile çay içmek için buluştuk. Ehliyetim olmadığı için motosikleti Samet kullanmak istedi. Eve giderken Sami bizi gördü. Üzerimize doğru koştu. Elini beline atınca korkutmak için havaya ateş ettim. Silah sesi üzerine Samet motosikleti yan yatırınca silah kazayla patladı. Öldürmek için ateş etmedim."

        Avukatı olmadığı için savunma yapamayan Samet M. ise soruşturma sırasındaki ifadelerini kabul ettiğini bildirdi.

        Süleyman E. de sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmalarını istedi.

        Samsun'un İlkadım ilçesinde 12 Aralık 2016'da Sami E, Ömür D. ile Samet M'nin bulunduğu motosikletten tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralanmıştı. Sami E, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, zanlılar tutuklanmıştı.

        Sami E'nin bağışlanan organları 5 hastaya nakledilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler