Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'da (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden biri tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla geçen cuma gözaltına alınan 16 şüpheliden 15'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında daha önce açığa alınan ve ihraç edilen itfaiye eri, vergi müfettişi, astsubay ile özel okulda çalışan öğretmenin bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlılardan Y.F. tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler