Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Millete hesap vermeyen, milletin iradesinin üzerinde ipotek kurmaya çalışan, milletin iradesine istedikleri zaman müdahale eden vesayet odaklarının bir daha Türkiye’nin gündemine gelmemesi için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimize sunuyoruz" dedi.

        Ataş, Nazilli Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin programda değerlendirmelerde bulundu.

        Türkiye'de zaman zaman iç ve dış güçlerin siyasi iradeye müdahalelerde bulunduğunu anlatan Ataş, "Biz Türkiye’de biraz önce saydığım sebeplerden dolayı siyasi iradeye istedikleri müdahale eden o vesayet odakların artık bir daha müdahale etmeyeceği yeni bir dönemin açılışını istiyoruz. Millete hesap vermeyen, milletin iradesinin üzerinde ipotek kurmaya çalışan, milletin iradesine istedikleri zaman müdahale eden vesayet odaklarının bir daha Türkiye’nin gündemine gelmemesi için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimize sunuyoruz." diye konuştu.

        Sadece millete hesap veren bir sistem anlayışını getirmek istediklerini vurgulayan Ataş, milletin seçtiği, iş başına getirdiği ve 5 yılda bir hesabını sorduğu bir yönetim sistemini milletle buluşturmaya çalıştıklarını, tek amaçlarının bu olduğunu kaydetti.

        Yeni sistemde cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu olmadığı yönünde vatandaşa yanlış bilgilerin aktarıldığına dikkati çeken Ataş, şunları söyledi:

        "Cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yokmuş. Evet şu anki anayasada cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yok. Ne yargısal sorumluluğu var, yani ne cezai ne de siyasi sorumluluğu var. Yeni sistemde millete hesap veren bir siyasi sorumluluğu olan bir sistemi ikame etmek istiyoruz. Millet seçecek, beğenmezse güle güle diyecek. Cezai sorumluluk getiriyoruz. Diyoruz ki cumhurbaşkanları da yargılanabilmeli."

        Programa Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler