Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Terörün dört koldan saldırdığı ülkemizde, aslında ihtiyaç olduğu için ilan edilmiş olan Olağanüstü Hal'in (OHAL) varlığı burada demokrasinin ve seçimlerin teminatıdır. Çünkü OHAL'in sağladığı imkanlarla da terör mücadelesi güçlenmektedir. Böylece PKK terörü başta olmak üzere, teröristlerin vatandaşların özgür iradelerle oy kullanmaları üzerine baskıları ortadan kalkmaktadır. Bu seçimde, vatandaşlarımızı terör baskısından çok büyük ölçüde kurtulmuş olarak oylarını kullanabilecekler ve milletin iradesi daha belirgin olarak ortaya çıkmış olacak." dedi.

        Bakan Akdağ, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Erzurum'da Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk oylaması çalışmaları kapsamında yarın Erzurum''a geleceğini hatırlatan Akdağ, "Bütün Erzurumlular bunun heyecanı içerisindeyiz. Erzurum, Sayın Cumhurbaşkanımızın her ziyaretinde bağrını, gönlünü Cumhurbaşkanımıza açmış, büyük bir coşkuyla kendisini misafir etmiştir. Yarın da bütün Erzurumlu hemşehrilerimizin İstasyon Meydanı'nda tarihi bir kalabalıkla, büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanımızı karşılayacağından eminiz." diye konuştu.

        Akdağ, Erzurum'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi için hazır olduğunu belirterek, "Göz bebeğimiz olan, ülkemizin büyük lideri Cumhurbaşkanımızı Erzurum'da ağırlamak, benim ve bütün arkadaşlarım için büyük bir şeref olacak." ifadesini kullandı.

        Demokrasinin vatandaşların hiçbir baskıya uğramadan oy kullanabilecekleri bir ortamda tezahür etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

        "Seçimlerin güven ortamı içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Özellikle PKK terör örgütü başta olmak üzere, terör örgütlerine fırsat vermemek icap ediyor. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu sağ olsun bu hususta büyük bir hassasiyet gösteriyor. Zaman zaman OHAL'de bir referandumun yapılıp yapılmayacağı ya da yapılmasının çok doğru olmayacağı gibi ifadeler duyuyoruz. Terörün dört koldan saldırdığı ülkemizde, aslında ihtiyaç olduğu için ilan edilmiş olan OHAL'in varlığı burada demokrasinin ve seçimlerin teminatıdır. Çünkü OHAL'in sağladığı imkanlarla da terör mücadelesi güçlenmektedir. Böylece PKK terörü başta olmak üzere, teröristlerin vatandaşların özgür iradelerle oy kullanmaları üzerine baskıları ortadan kalkmaktadır. Bu seçimde, vatandaşlarımızı terör baskısından çok büyük ölçüde kurtulmuş olarak oylarını kullanabilecekler ve milletin iradesi daha belirgin olarak ortaya çıkmış olacak. Geçmişte, 7 Haziran'da terörün yer yer belli bölgelerde, özellikle kırsalda vatandaşlarımız üzerinde baskıları olmuştu."

        - "Sağlık Bakanlığı halk oylamasına hazırlanıyor"

        Akdağ, Sağlık Bakanlığının da 16 Nisan'daki halk oylamasına hazırlandığını aktararak, evinde yatağa bağlı olan, kendisi yürüyerek gidip oy kullanamayacak olan ya da bir hastanede yatan ancak oy kullanmaya gitme imkanı olan bütün vatandaşları Sağlık Bakanlığı olarak talep etmeleri halinde oy sandıklarına kadar götüreceklerini bildirdi.

        Vatandaşların hangi telefonu arayacaklarını en kısa sürede açıklayacaklarını belirten Akdağ, bunun için araç ve personel planlamalarını yaptıklarına işaret etti.

        Bakan Akdağ, "Daha önceki seçimlerde de bunu yaptık. Bu referandumda çok daha düzenli bir biçimde vatandaşımız bu imkandan faydalansın diye ciddi bir hazırlık yapıyoruz. 16 Nisan, milletimizin güçlü bir Türkiye için kendi demokratik gücünü birleştireceği bir gün olacak. 16 Nisan terör örgütlerine de bu terör örgütlerinin arkasında duranlara da iyi bir ders günü olacak." diye konuştu.

        - Halk oylaması için tüm tedbirler alındı

        Vali Azizoğlu da İçişleri Bakanlığının 81 ilin valisi, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı yaptığını belirtti.

        Akdağ, 16 Nisan halk oylaması ile ilgili emniyet açısından tüm tedbirlerin alındığını vurgulayarak, "Seçim kurullarımız seçim takvimini yürütüyorlar. İlçelerde yaptığımız ziyaretlerde de vatandaşlarımızın terör örgütüyle alakalı hiçbir problemlerinin kalmadığını, gönül huzuruyla, rahatlıkla oylarını kullanacak olduklarını müşahede ettik." ifadesini kullandı.

        Bu arada Bakan Akdağ'ı Erzurum Havalimanında AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz karşıladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler