Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da davalı olan kişiler arasında adliye yakınlarında çıkan kavgada bir kişinin ölümü ve 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında 1 yıl 6 aydan müebbet hapse kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Adana Adliyesi yakınındaki çay ocağının önünde 24 Ocak'ta Hüseyin Denizhan'ın (41) öldürülmesi, 4 kişinin de yaralanmasına yönelik soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, olaydan sonra tutuklanan Murat Demir (36), ağabeyi Seyhan Demir (38), akrabaları Tamer Demir (24) ile tutuksuz Recep (32), ağabeyi Hasan (45) ve akrabaları Yusuf (39) ve Akan Kani Denizhan (37) ile Mecnun Demir (52) ve Resul Sarı (38) hakkında "Kasten öldürme", "4 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs", "basit yaralama", "birden fazla kişi ile tehdit", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından iddianame hazırladı.

        Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 1 yıl 6 aydan müebbete kadar değişen hapis cezaları istendi.

        İddianamede, olay günü Seyhan Demir ile Yusuf Denizhan ve maktul Hüseyin Denizhan'ın aralarında daha önceden yaşanan bir olay nedeniyle Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesine gittikleri belirtilerek, tarafların duruşmayı beklerken Yusuf Denizhan'ın, Seyhan Demir’in yanına yaklaşarak, "Şikayetten vazgeçmezsen köye gittiğimizde senin kafana sıkacağım" dediği, bu yüzden kavga çıktığı belirtildi.

        Kavgayı yatıştıran polislerin tarafları adliyenin dışına çıkarttığı ifade edilen iddianamede, daha sonra adliyeye yakınındaki çay ocağında devam eden kavgada Murat Demir'in ateş etmesi sonucu Hasan Denizhan’ın öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

        İddianamede, polislerin havaya ateş ederek yaptığı müdahale sonucu olaya karışan 9 şüphelilerin yakalandığı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler