Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Van'ın İpekyolu Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cemil Öztürk, kentin kalkınmasına yönelik hazırladığı 15 projeyi kamuoyu ile paylaştı.

        Göreve geldiği günden bu yana belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veren Belediye Başkan Vekili Öztürk, kentteki bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlattı.

        Öztürk, devletin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için çaba gösterdiklerini, yapacakları çalışmaların kent genelini etkileyeceğini ve bunu vatandaşın kısa sürede göreceğini aktardı.

        - "Engellileri sosyal hayata dahil edeceğiz"

        Sosyal ve kültürel alanda kentin birçok eksiği olduğunu ifade eden Öztürk, bu konuda önemli çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

        Öztürk, özellikle dezavantajlı grupları önemsediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Kısa sürede güzel şeylere tanık oluyorsunuz. Önümüzdeki süreçte daha da güzeline tanık olacaksınız. Birçok alanda 15 projemizi hazırladık. Bu projelerin önemli kısmını 2017 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Engellileri evlerinden çıkarıp sosyal hayata dahil edeceğiz. Engelli vatandaşa her anlamda sahip çıkacağız. Bununla ilgili tespitlerimizi yaptık. Yine eğitim konusunda gerekli destekleri veriyoruz. Bu anlamda kazanılacak her başarının arkasında belediyemizin katkısı olacak."

        - "Çocuğu askerde olanlara ödenek"

        Çocuğu askerde olan ailelere ödenek sağlandığını anlatan Öztürk, gerekli görüldüğü takdirde bu konuda belediye olarak çalışma yürüteceklerini dile getirdi.

        Kentte köy pazarının kurulması için proje hazırladıklarını, bu sayede köylünün ürettiği ürünleri vatandaşla buluşturacaklarını ifade eden Öztürk, Van'ın organik ürün potansiyelini iyi değerlendireceklerini kaydetti.

        Öztürk, kentin alt yapısının iyileştirilmesi için bu yıl daha fazla çalışacaklarını, birçok mahalleye sıcak asfalt dökeceklerini söyledi.

        - "Projeler Van'ımıza güzellik katacak"

        Engelsiz Yaşam Akademisi Projesi ile engelli vatandaşların mesleki, sanat ve kültürel faaliyetlerine katılmasını sağlayacaklarını, 3 dönümlük alana Kent Park Projesi'ni inşa edeceklerini ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Yine Hanımeli Pazarı ve Esenler Yaşam Merkezi projelerimiz mevcut. Esenyurt Belediyesinin finanse edeceği bu proje 4 bin 800 metrekare alan üzerinde kurulacak. Yine Esenyurt Belediyesinin hayata geçireceği Sanat Meydanı ile Aktivasyon ve Sosyal Yaşam projelerimiz var. Kentimizin turizm potansiyeli çok yüksek. Bu anlamda da Van Evleri Projesi ile 4 eski Van evi inşa edeceğiz. İpekyolu, Erçek ve Kevenli yaşam merkezleri projelerimiz hazır. Buralarda da kadın ve çocuklarımız güzel vakit geçirebilecekler. Seyir Tepesi, Çok Amaçlı Salonlar, Spor Salonları, Muhtar Ofisi ve Kapalı Semt Pazarı projelerini de hayata geçireceğiz. Bu projeler Van'ımıza güzellik katacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler