Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Bu ülkenin, dünyanın gıpta ettiği ve aynı zamanda çok çekindiği, aktif bir nüfus yapısı var." dedi.

        Yavuz, kentte bu yıl 6'ncısı düzenlenen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının, işverenlerin ve ilgili tüm tarafların ekonomiyi canlandırmak için gayret ettiğini söyledi.

        "Bugün Türkiye'mizin milli enerji strateji politikası ilan ediliyor." diyen Yavuz, "Bu ülkenin, dünyanın gıpta ettiği ve aynı zamanda çok çekindiği, aktif bir nüfus yapısı var. Genç, dinamik, üretken ve sayıca Avrupa Birliği ülkelerinin tamamını ve hatta dünyayı ürküten ve korkutan yapısı var. Bu insan potansiyelimizi değerlendirmek için milli ekonomimizin canlanması, güçlü olması için ne lazım, enerji lazım." ifadesini kullandı.

        Yavuz, çalışma hayatında milli seferberlik kampanyası kapsamında 81 ilde bütün dinamiklerin çalıştığını belirterek, "Hedef, 1,5 milyon artı istihdam, iş başı eğitimiyle 2 milyonu aşkın istihdam. Bunun neredeyse yarısını yakaladık ve yıl sonuna kadar inşallah tamamını yakalayacağımıza, hatta geçeceğimize inanıyoruz." dedi.

        AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da ara elemanın önemine dikkati çekerek, ailelere seslendi. Balta, "Sadece aklınıza kamu gelmesin. Biliniz ki eğer evlatlarımız çalışıyorsa, eğer evlatlarımız çalışmayı seviyorsa, bulundukları iş yerine katkıda bulunuyorlarsa o iş yerinin sahipleri onları bırakmaz. Orada kalıcı olurlar, orada işverenin garantisi altında onlar çalışır. Muhakkak çalışır. 'Sadece devlet işinde, kamuda garanti bir işi olsun' diyor bizim hemşehrimiz. Özel sektörde de garanti bir işi olur, eğer iyi çalışırsa." diye konuştu.

        Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise bu 6'ncı buluşmanın farklılığının devlet, millet birlikteliğinin zirveye taşınması olduğunu söyledi.

        Nitelik kazanmanın önemine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Trabzon'da işsizlik oranının diğer bölgelerden daha düşük olduğunu söyledi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da Türkiye'de her dönem olduğu gibi bu dönem de çok ciddi bir işsizlik sorunu olduğunu belirterek, "Son rakamlar 12,7'yi gösteriyor. Bunun çok değişik sebepleri var elbette ama en önemli sebeplerinden birisi bizim sahada gördüğümüz bir vasıfsızlık sorunu, ikincisi de iş beğenmeme sorunu." değerlendirmesinde bulundu.

        Organize sanayi bölgelerinde istenilen vasıfta eleman bulunamamasının büyük bir sorun olduğunu ifade eden Yıldırımhan, "Süratle yapmamız gereken, meslek eğitimlerinde üniversitelerin, liselerle birlikte müfredatlarını entegre ederek, mutlaka sahanın, işverenin aradığı personeli yetiştirmek. Buna mecburuz." dedi.

        Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Salonunda düzenlenen fuarın açılışına, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ rektör yardımcıları Hikmet Öksüz, Asım Örem, Trabzon İşkur Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda ilgili ve vatandaş katıldı.

        Açılış konuşmalarının ardından istihdamın "En"leri ödül töreni gerçekleştirildi.

        Törenin ardından protokol üyeleri istihdam stantlarını gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler