Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Afganistan'dan terör örgütü DEAŞ'ın zulmü ve baskıları nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan Ahmet ailesi, komşularının yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

        Adıyaman merkez Fatih Mahallesi'nde bodrum katında bir ev kiralayan Ahmet ailesi, 4 çocuklarıyla sığındıkları kentte kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

        Aziz Ahmet (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce Adıyaman'a geldiklerini söyledi.

        DEAŞ terör örgütünün ülkelerinde her yeri yakıp yıktığını, insanları katlettiğini anlatan Ahmet, "DEAŞ, insanlara çok büyük zulüm yapıyor. 4 çocuğumla birlikte Adıyaman'a sığındık. Burada ev kiraladık. Komşularımız bize yardım ediyor." dedi.

        Kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye minnettar olduklarını vurgulayan Ahmet, "Türkiye'yi çok sevdik. Adıyaman insanı çok yardımsever. Ev sahibim çok iyi bir insan. Çocuklarımın giyecek ayakkabısı yok. Yemek bulmakta zorlanıyoruz. İş arıyorum. Bize yardım edilirse çok mutlu olacağız." diye konuştu.

        Hatime Ahmet (25) de kendilerini Türkiye'ye kabul eden yetkililere teşekkür etti.

        Çocuklarına giyim ve gıda yardımı beklediklerini aktaran Ahmet, "Akşam olunca çocuklarım gözümün içine bakıyor. Onlara yemek arıyorum. Bize yardım edilsin. Zor durumdayız. Temel ihtiyaçlarımızı komşular sayesinde gideriyoruz." dedi.

        Afgan ailenin ev sahibi Hacı Mehmet Harmancı da ailenin bir ay önce Afganistan'dan gelerek evinin bodrum katını kiraladığını söyledi.

        Komşularına ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını belirten Harmancı, "Devletten bu aileye yardım edilmesini bekliyorum. Biz komşular olarak kendi aramızda evimizdeki fazla eşyaları kendilerine verdik. Ayrıca gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlk geldikleri akşam hiçbir şeyleri yoktu. Biz hemen yardım ettik. Hayırseverlerin bu aileye yardımlarını bekliyoruz. Maydanoz ekili bir bahçem var. Afgan aile bireyleri bana bahçede yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler