Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık'ın yargılanmasına başlandı.

        Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık ve avukatı hazır bulundu.

        Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunması sonrası savunması alınan Işık, meslekten atılmadan önce 19 yıllık polis olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        İddianamede, aleyhindeki hususları kabul etmediğini dile getiren Işık, "Hiçbir yapıya bağlı değilim ve iddia edilen yapıyla iş yapmadım. ByLock kullandığım iddiasını da reddediyorum. Böyle bir programı bilmiyorum. Delil karartma gibi bir durumum da söz konusu değildir. Evliyim, 3 çocuğum var. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunmasını dinledikten sonra eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan eski komiser yardımcısı Hüseyin Işık'ın 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler