Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Beraberindeki ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve heyetle Arslanlı Yol'dan yürüyen Tillerson, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

        Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tillerson, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

        Tillerson, deftere şunları yazdı:

        "Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük ve seçkin lideri Mustafa Kemal Atatürk'e derin saygı ve takdirle... Amerikan halkının temsilcisi olarak, Türk milletine ve bu harika lidere saygılarımı göstermekten son derece onur ve gurur duyuyorum."

        Tillerson, daha sonra deftere yazdığı mesajı sesli okuyarak, teşekkür etti.

        Rex Tillerson, temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından ayrı ayrı kabul edilmişti.

        ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunmuştu. İki bakan görüşmelerin ardından, ortak basın toplantısı düzenlemişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler