Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Suriye'nin Halep ve Humus bölgelerinden tahliye edilen aileler ve yetimler, İdlib'de kurulan Rahmet Yetim Köyü'ne götürüldü.

        İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vakfın savaş mağdurlarının kısmen daha güvenli bölgelerde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini belirtti.

        Son olarak Suriye’nin Humus ve Halep bölgelerinden tahliye edilen 35 kişinin, İHH-Katar RAF işbirliğiyle İdlib'de kurulan Rahmet Yetim Köyü'ne yerleştirildiğini aktaran Karacaoğlu, " Burada ticaret merkezlerinin yanı sıra okul, çocuk parkı ve mescit gibi sosyal alanlar yer alıyor. Köye yerleştirilen yetimler ve aileleri bundan sonra betonarme evlerde yaşamlarını sürdürecek." ifadesini kullandı.

        Karacaoğlu, Suriyeli ailelerin gıda, eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmaların süreceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler