Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen, "Kocaeli'den Kardeş Azez'e Yardım Tırı" kampanyasında toplanan kırtasiye malzemeleri, Suriye'nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesine törenle uğurlandı.

        Kırtasiye malzemelerinin yüklendiği 4 tır'ı uğurlama töreni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit sahilindeki açık otopark alanında yapıldı.

        Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 3 aylar ve kandil günlerinin, inançların çok güzel ve özel yaşandığı anlar olduğunu belirtti.

        Bu günlerin, tüm dünya insanlığı için acıların son bulmasını diledikleri günler olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Özellikle, ülkemizin sınır komşusu Suriye başta olmak üzere, yaşanan acıların, dökülen gözyaşların bittiği, ağlayan çocukların güldüğü ve milyonlarca evinden, vatanından edilen insanların acılarının dindiği ve biteceği bir gün olmasını diliyorum." diye konuştu.

        Vali Güzeloğlu, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, tarihin her döneminde zayıfın, mağdurun, mazlumun yanında durduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Belki de bugün dünyada insanlık değerlerini sadece bütün bir millet olarak temsil eden, bu uğurda maddi ve manevi büyük külfet ve mes'uliyetleri üstlenen bir millet olma onuruna eriştik. Bütün bu mağdur ve mazlumların duası, bu büyük milleti yoluna ve geleceğe kararlılıkla inşallah sonsuzluğa doğru taşıyacak ve gelecek her gün gücümüze güç katacak. Bugün, dünyada insani yardımlar açısından, tüm dünya ülkeleri açısından baktığınızda, en yüksek milli gelir ve ekonomik büyüklüğe göre yardım yapan ülke, Türkiye'dir. Bu, sadece devlet yardımları da değil, bu 7 yaşındaki çocuğun, okula başlamamış çocuğun kumbarasından, yaşlı dedemizin ve ninemizin kefen parasına kadar hepsinin tasadduk ettiği, kalbiyle, gönlüyle dertdaş olduğu, acısına ortak olduğu bir ulvi ahlakın ve anlayışın tezahürüdür."

        Bugün 3 milyonu aşkın insanın Türkiye'de mülteci olarak, evi kadar sıcak bir ortamda barındığını aktaran Vali Güzeloğlu, Kocaeli'nin bütün bu gönül seferberliğinde önemli bir merkez olduğunu, bugün kadar başta Suriye olarak, insanlık adına maddi ve manevi önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

        Vali Güzeoğlu, bugün temel eğitim malzemelerinin yüklü olduğu 4 tır kırtasiye malzemesini göndereceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Ben bir insanlık dramının yaşandığı, insanlık değerlerinin hoyratça ve hunharca tüketildiği, ne yazık ki uluslararası tüm kuruluşların bu gerçeği gözardı ederek, görmezden geldiği bu ortamda, bu asil ve büyük milletin her bir ferdine, bu değerleri, tekrar var olduğunu ortaya koyduğu için maddi ve manevi bedeller pahasına da olsa yaşattığı için, bu büyük bir milletin bir ferdi olduğum için Rabb'ime şükrediyorum."

        Daha sonra kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 4 tır, Suriye'nin kuzeyindeki Halep şehrine bağlı Azez ilçesine dualarla uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler