Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, üyelerinin darba uğradığını belirterek, "Bizler dört partisi kapatılmış ancak tek bir taş atmamış bir geleneğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Bu geleneği bir şeref nişanesi olarak taşıyor ve değerini biliyoruz. Ancak birtakım kirli odaklar sokakları karıştırmak için teşkilatımızın üzerine oynama kararı aldıysa, bizleri vurarak, kırarak bezdirebileceğini sanıyorsa yanılıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

        Ecertaş, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Nisan'daki halk oylamasının ülke ve millet için bir sıçrama eşiği olduğunu, bu nedenle anayasa değişikliğinin neler getireceğini bütün vatandaşlara anlatmayı görev edindiklerini belirtti.

        Demokratik ve özgür bir seçim ortamının oluşturulması konusunu da önemsediklerini belirten Ecertaş, "Bizler referandum çalışmalarımızı nasıl özgürce gerçekleştirebiliyorsak ülkemizin her yanında legal karşı kampanyaların da aynı özgürlükten faydalanabilmesine büyük hassasiyet gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk oylaması çalışmaları kapsamında önce "evet" kampanyası, ardından "hayır" kampanyasına ait bir çadırı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet ettiğini hatırlatan Ecertaş, şunları kaydetti:

        "Bu, ülkemize düşman, milletimize düşman yapılar, Türkiye'de demokratik ve özgür bir seçim atmosferi olmasından rahatsız oldular ve bunu en iyi bildikleri yöntemle saldırarak, vurarak, kırarak göstermek istediler. Antalya'da, Adana ve İstanbul Küçükçekmece ilçemiz başta olmak üzere önceki günlerde referandum çalışması yapan arkadaşlarımıza 'Size burada propaganda yaptırmayacağız' diyerek, saldıran bir grup alçak, insanlık düşmanı, emniyet teşkilatımız tarafından yakalandı ancak yargı tarafından aynı gün serbest bırakıldılar."

        Ertesi gün aynı gruptan 3 kişinin, Gençlik Kolları teşkilatından 23 yaşındaki bir kişiyi darp ettiklerini anlatan Ecertaş, emniyet teşkilatınca yakalanan saldırganların tekrar serbest bırakıldığını kaydetti.

        Ecertaş, demokratik ve özgür bir halk oylaması süreci için yargıya ve hukuka inandıklarının altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

        "Adaletin sağlanması, huzurun tesis edilmesi için yargının gereken adımları acilen atması gerektiğini düşünüyoruz. AK Parti Gençlik Kolları olarak bizler dört partisi kapatılmış ancak tek bir taş atmamış bir geleneğin mensubu olduğumuzun farkındayız. Bu geleneği bir şeref nişanesi olarak taşıyor ve değerini biliyoruz. Ancak birtakım kirli odaklar sokakları karıştırmak için teşkilatımızın üzerine oynama kararı aldıysa, bizleri vurarak, kırarak bezdirebileceğini sanıyorsa yanılıyorlar."

        Ecertaş, "Referanduma sayılı günler kala gerçekleşen bu alçak saldırı ile ilgili olarak yargı makamlarının gecikmeden gerekeni yapacağına inanıyor, AK Parti Gençlik Kolları olarak sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler