Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), ünlü Arjantinli besteci, orkestra şefi ve piyanist Luis Bacalov'un tango ritmli "Misa Tango" eserini Bursalı sanatseverlere sundu.

        Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konseri, Devlet Çoksesli Korosu Sanat Yönetmeni ve Şefi, Bahçeşehir Üniversitesi Oda Orkestrası Müzik Direktörü Cem-i Can Deliorman yönetti.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ve Mezzo Soprano Asude Karayavuz, Bariton Caner Akgün ve Bandoneon sanatçısı Tolga Salman solist olarak yer aldı.

        Konserin ilk yarısında Cesar Franck'ın yaşamının son yıllarında tamamladığı, tek ve en görkemli bestesi olan "Re minör senfonisi", ikinci yarısında ise Bacalov'un tango ritmli "Misa Tango" adlı eseri seslendirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler