Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Dünyanın her yerinde savaşlar, kuraklıklar ve kıtlıklar yaşanırken, etrafımızda da bu savaşlar yaşanırken, şükrediyoruz ki Türkiye'miz sığınacak liman halinde. Her mazlumun, her mağdurun sığınacağı bir liman." dedi.

        Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaziyaret Mahallesi'nde yaptırılan Mikdad bin Esved Sosyal Tesisleri'nin açılışına katılan Kaynak, daha sonra Döngele Mahallesi'ndeki imam hatip ortaokulunun temel atma törenine iştirak etti.

        Kaynak, Onikişubat Belediyesince yaptırılan okulun temel atma töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi alıp bir başka yere sıçrattığını söyledi.

        Türkiye'nin sadece bölgedeki değil bütün dünyadaki mazlumların umudu olduğunu dile getiren Kaynak, şöyle devam etti:

        "Dünyanın her yerinde savaşlar, kuraklıklar ve kıtlıklar yaşanırken, etrafımızda da bu savaşlar yaşanırken, Allah'a şükrediyoruz ki Türkiye'miz sığınacak liman halinde. Her mazlumun, her mağdurun sığınacağı bir liman. Ama Türkiye'nin de geçirdiği tehlikeleri hiç unutmayız. Daha üzerinden bir sene geçmedi, milletimizin uçaklarını, milletimizin üzerine sürmediler mi? Bombaları atmadılar mı? Milletimizin tankını, milletimizin üzerine sürmediler mi? Paletlerin altında ezmediler mi? Milletin parasıyla alınmış bu silahlar, yine evladımız zannettiğimiz bir kısım hainlerin eline geçip milletimize bomba olarak yağmadı mı? İşte o yüzden, 16 Nisan'daki referandumu, o anayasa değişikliğini tam da bu yüzden getiriyoruz."

        Kaynak, her başları sıkıştığında milletin bu ülkeyi selamete çıkardığını belirtti.

        Bu sıkıntıları çocukların da yaşamaması için MHP ile söz konusu anayasa değişikliğini yaptıklarını anlatan Kaynak, "Türkiye, yarın erken kalkanın darbe yapacağı, darbe yapmayı aklına getirdiği bir yer olmasın." diye konuştu.

        Kaynak, anayasaya değişikliğiyle, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve güçlü de bir meclisin olmasını istediklerini vurguladı.

        - "Ne kadar terör örgütü varsa ona baksınlar"

        Kaynak, 2,5 yıl sonra seçimlerin yapılacağını, herkesin özgürce istediği partiye oy vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "İçişleri Bakanlığı yapmış, devletimize hizmet etmiş, Meclis Başkanvekilliği yapmış Meral Akşener hanımefendiye söylüyorum, ona destek verenlere söylüyorum. Nasıl olabilir, Meral Akşener'e destek verenler, Kandil'deki adamın beyniyle aynı noktaya bakabilirler? Nasıl olabilir, Türkiye'nin anamuhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile FETÖ aynı şeyi söyleyebilir? Bu nasıl olabilir? PKK'nın partisi HDP ile CHP Diyarbakır'da ortak program yaparlar. Bunun bir manası var mı? Eğer bizim anayasada yapmak istediğimiz değişikliği okuyarak anlamıyorlarsa, anlamak istemiyorlarsa, Alman Nazilerine, faşistlerine, Hollanda'daki faşist ve Nazilere baksınlar. Kandil'e baksınlar. PKK'ya baksınlar. Ne kadar terör örgütü varsa ona baksınlar."

        Anayasa değişikliğine "hayır" diyene asla "hain" demediklerini dile getiren Kaynak, "Bu anayasaya en çok engel olmak isteyenler, terör örgütleridir. Bu anayasaya en çok engel olmak isteyenler, Türkiye düşmanlarıdır. Bunu açıklıkla söylüyoruz." diye konuştu.

        Halk oylaması sürecinde artık söylenen yalanlara cevap yetiştirmenin faydası olmadığını ifade eden Kaynak, onlara "Allah inşallah hidayet verir" diye dua ettiğini söyledi.

        "Ama benim askerimi ve polisimi şehit eden PKK'lılarla, bir zamanlar İçişleri Bakanlığı yapıp o polisin, jandarmanın amiri olan Meral Akşener, aynı tarafa nasıl bakabildiler, aynı yöne nasıl dönebildiler? Bunun bir vicdanı, insafa sığar tarafı var mı? Asla yok." diyen Kaynak, Türkiye düşmanlarıyla aynı çizgide olmalarını, bir zamanlar MHP'ye gönül vermiş, ülkü ocaklarında faaliyet göstermiş, vatanı ve milleti için canını kırpmadan feda edebilecek o ülkücülere yakıştıramadığını belirtti.

        Bunun Devlet Bahçeli ile Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu çekişmesi olmadığını vurgulayan Kaynak, "Herkes siyasetinin hayrını görsün, herkes aklının da hayrını görsün. Ama Allah o aklı fikri, ibret alalım diye vermiş." dedi.

        - "Şimdi ise vazife milletimizin"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın üzerine atları ve köpekleri gönderenler ile ülkücülerin aynı şeyi düşünemeyeceğini, asla böyle hareket edemeyeceğini dile getiren Kaynak, şu ifadeleri kullandı:

        "Evet, bugün açılışını yaptığımız okullar gibi daha birçok okul yapacağız. Bu yolları yapacağız. Bunlar bizim görevimiz. Bu hizmetleri onların vergileriyle yapıyoruz, cebimizden de bir şey yapıyoruz. Petrolümüz, doğalgazımız da yok. Bunlar tamamen sizin paranızla yapılıyor. Biz eğer yolsuzluğa harcamazsak bu parayı, rantçılara, faizcilere harcamazsak, bu paralar bol bol yeter. Amma velakin milletimizin geleceğini emin ellere bırakmazsak, milletimizin kendi istikrarını, istikbalini kendi iradesine bırakmazsak, o zaman bunun hesabını veremeyiz. O sebepten, 16 Nisan bundan dolayı önemli. 16 Nisan'da yoksa iktidar devam edecek. Cumhurbaşkanı görevine devam edecek. Hükümet, Meclis devam edecek. Bir seçim değil. Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber Mecliste bu görevi yaptık, şimdi ise vazife milletimizin."

        Milletin 200 yılın en önemli hadiselerinden biri için sandık başına gideceğini, herkesin kendi siyasi fikrinde özgür olduğunu vurgulayan Kaynak, bu değişikliğe "evet" demenin, kimsenin partisine, görüşüne destek olmak değil getirdikleri sistemi onaylamak anlamına geldiğini kaydetti.

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel'in konuşmasının ardından dualarla okulun temeli atıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler