Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin (TSK) içerisindeki bu hain teröristleri temizlerken diğer taraftan TSK’mızın üzerindeki gereksiz yükleri aldık ve çok daha güçlü ve çok daha dinamik bir TSK’yı oluşturmak için gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz." dedi.

        Işık, Şiran ilçesinde Hükümet Konağı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binası ile spor salonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından çok yoğun bir çalışma süreci içine girdiklerini belirtti.

        Bu süreçte yaşananları, verdikleri mücadeleleri anlatan Işık, "Bir taraftan TSK’mızın içerisindeki bu hain teröristleri temizlerken diğer taraftan TSK’mızın üzerindeki gereksiz yükleri aldık ve çok daha güçlü ve çok daha dinamik bir TSK’yı oluşturmak için gece gündüz çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz." diye konuştu.

        Işık, bütün bu çalışmaları yaparken milletin desteğini her zaman hissettiğini dile getirerek, "Sizleri utandıracak, mahcup edecek hiçbir işin içerisinde olmamaya dikkat ediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun, Rabbim ülkemizin de milletimizin de yolunu da bahtını da açık eylesin." dedi.

        Şiran’daki yol, gölet, doğalgaz, tünel yatırımlarına işaret eden Işık, Gümüşhane’de vali, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer ilgililerin uyum içinde çalıştığını, bunun da yatırımlara yansıdığını söyledi.

        - "Bugüne kadar bu millet yanlış yapmadı"

        Işık, Türkiye’nin istikrarı yakaladığı dönemlerle şaha kalktığını anımsatarak, "Daha dün IMF 500 milyon dolar vermese emeklinin, memurun maaşını ödeyemeyen Türkiye, bugün Allah’a hamdolsun IMF’ye kuruş borcu olmadığı gibi ihtiyacı olan fakir ülkelere de nüfus başına dünyada en çok yardımı yapan ülke. Nasıl oldu bu? İşte bu istikrar sayesinde oldu." şeklinde konuştu.

        Türkiye’nin siyasi tarihindeki önemli dönemleri vatandaşlarla paylaşan Işık, "2002 yılında AK Parti sizin desteğinizle iktidara geldi ve Türkiye o kaybettiği yılları telafi etmenin gayreti içerisine girdi. 14 senede Türkiye, ‘yapılamaz, başarılamaz’ denen pek çok işi başardı, pek çok icraatı hayata geçirdi. Bunu siz başardınız, sandıkta istikrarı sağladınız için Türkiye gücünü toparladı, namerde muhtaç olmaktan kurtuldu, şimdi bu icraatı en güzel şekilde yapıyor ve inşallah daha iyisini de yapacağız." ifadelerini kullandı.

        Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Kodlama dersini çok önemsiyorduk. Çocuklarımız oyun oynamasın, o oyunları yazsın, çocuklarımızın yazdığı oyunları başkası oynasın. Bunun için kodlama çok önemlidir diye çok üzerinde durmuştum. 15 gün önce Sayın Başbakanımızla geldiğimiz zaman Vali bey dedi ki ‘Bakanım bütün Gümüşhane’de kodlama dersleri için bir proje başlatıyorum.' Valla dedim bugüne kadar pek çok çalışmanı duydum ama bu çalışma hepsinden kıymetli. Niye biliyor musunuz ? Eğer bu çalışmayı başarıyla hayata geçirirsek çok değil 20 sene sonra Türkiye’nin en iyi bilgisayar, elektronik, yazılım mühendisleri Şiran’dan, Gümüşhane’den çıkacak. Bunun için Valimize diyorum ki ‘Vali bey sen en iyisini yap, ben Milli Savunma Bakanı olarak her zaman yanındayım. Hangi imkan varsa seferber etmeye hazırım.' Yeter ki şu yavrularımızı sadece Türkiye ile yarışan değil dünya ile yarışan gençler olarak yetiştirelim, en önemli kazancımız da bu olur. Yol, hükümet konağı yapılır ama gençlerimize, yavrularımıza yaptığımız yatırım nesiller boyu bize kazandıracak."

        Milletin 16 Nisan’da çok önemli karar vereceğini vurgulayan Işık, "Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sandıkta oylayacaksınız. Bugüne kadar bu millet yanlış yapmadı. Bazıları milleti anlamıyor, milleti suçluyor ama suç millette yok. Millet en iyisini yapıyor suç arayan kendinde arayacak." dedi.

        - "Türkiye artık bir tek gününü bile zayi etmemeli"

        Işık, vatandaşları 16 Nisan’da Türkiye’deki çift başlılığı ortadan kaldırmak için sandığa gitmeye davet etti.

        "Diktatörlük gelirmiş" denildiğini anlatan Işık, "Türk milleti bugüne kadar hiçbir diktatöre evet demedi. Hiçbir diktatörün icraatını onaylamadı. Biz Allah'a hamdolsun bazı dönemleri yaşamadık. Avrupa’nın yaşadığı Nazizm'i, faşizmi Türkiye yaşamadı. Türk halkı demokrasiye geçtikten sonra hiçbir dönemde diktatörlere yetki vermedi. Bundan sonra da vermeyecek." diye konuştu.

        Işık, gelecek nesilleri düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin artık zaman kaybına tahammülü yok. Türkiye artık bir tek gününü bile zayi etmemeli. Türkiye her yıl yüksek büyümeyi sağlamalı ki şu gençlerimizin yarınları, istikballeri parlak olsun. Bunun için 16 Nisan’da önümüzde büyük bir fırsat var. Şiran’ın güçlü şekilde anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğine inanıyorum. Buradan öyle güçlü bir 'evet' deyin ki Berlin’de, Amsterdam’da, Rotterdam’da duyulsun, Türkiye’ye hasmane davranan bütün başkentlerdeki siyasetçiler titresin." dedi.

        Bakan Işık, konuşmasının ardından Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ve diğer ilgililer kurdele keserek, binaları gezdi. İlçede esnaf ziyareti de yapan Işık, vatandaşlarla sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler