Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu fitneyi, bu FETÖ belasını bu ülkeden hepimiz ancak cesur olursak ancak kudretli olursak ancak bu memlekete olan bağlılığımız en yüksek seviyede olursa söküp atabilme gayretine, söküp atabilme kazancına hep birlikte sahip olabiliriz." dedi.

        Soylu, partisince Çaycuma ilçesinde düzenlenen mitingde, MHP ile uzlaşma içeresinde olduklarını söyledi.

        "Peki Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı?" diye soran Soylu, "Allah'ını severseniz kimle uzlaştı. Bakın ben İçişleri Bakanıyım. Kandil'i, terör örgütünü takip etmek zorundayım. Kandil şunu söylüyor. Buraya gelirken uçakta istihbarat raporlarını okudum. Diyorlar ki, 'Eğer 'evet' çıkarsa biz bittik.' diyorlar. Şimdi siyaset yapabilirsiniz, belediye başkanlığı yapabilirsiniz, genel başkanlık yapabilirsiniz ama bu ülkede yıllardan beri terörle mücadelede en güçlü olduğu zaman dilimi içerisinde eğer aynı kulvarda koşup, onlarla aynı süreç içerisinde bir değerlendirme ortaya koyar da onun değirmenine can suyu taşırsak, bu millet bunun hesabını sorar." diye konuştu.

        Bugün güvenlik güçlerinin dağda teröristlerle şehirde eşkıyalarla büyük mücadele ortaya koyduğunu vurgulayan Soylu, "Bu kış döneminde bin tane sığınaklarını tarumar ettik. (Güvenlik güçlerine) İnançla siyasi iradeyle kararlılıkla siz merak etmeyin sizinle beraberiz dedik. Tendürek'te, Bestler derelerde, Lice operasyonlarında onlarla beraber olduk. Bu fitneyi veya bu kötülüğü Türkiye'den söküp atacağız dedik." diye konuştu.

        - "FETÖ de 'hayır' diyor"

        Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Bu nasıl genel başkan oldu? Kasetle. Bunu herkes biliyor. Ben İçişleri Bakanıyım daha iyisini biliyorum. Geçen gün Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal'a çağrı yaptım. Gelin ben size göstereyim dedim. Gel İçişleri Bakanlığına dedim. Öyle lafları söylemekle olmaz. Cumhurbaşkanımız ne diyor '5 tane keçi versen kaybedecek.' diyor. Geçen Milas'ta konuşurken tanıdığım birisi yanaştı 'Ben keçileri iyi tanırım. Kendilerini kaybetmez ama bu adam kendini kaybeder.' dedi. Deniz Baykal'a çağrı yaptım. 'Mağdur oldun' dedim. Baykal da sanki Kılıçdaroğlu'nun koruması gibi 'Şöyledir, böyledir' deyip topu taca atmaya çalıştı. Burada siyasete müdahale edilmiştir. Demokrasiye müdahale edilmiştir. Bu ülkede müdahalelerin biri de orada atılmıştır. Nihayetinde bunu FETÖ yapmıştır. Bunun FETÖ tarafından yapıldığını söyleyebilecek kadar cesur olmak lazım. Bu fitneyi, bu FETÖ belasını bu ülkeden hepimiz ancak cesur olursak ancak kudretli olursak ancak bu memlekete olan bağlılığımız en yüksek seviyede olursa söküp atabilme gayretine, söküp atabilme kazancına hep birlikte sahip olabiliriz. Orada oynanan oyunları ve tuzakları bal gibi bilmelerine rağmen bu ülkede halen ses çıkartamıyorlar. Niçin Kılıçdaroğlu bugün FETÖ ile beraber. Ya korkuyor, ya ortak veya da esiri. Üçünden birisi çünkü FETÖ de 'hayır' diyor."

        Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin iradesiyle beraber sonucunu düşünmeden, siyasal hesabını yapmadan sadece milletin ve memleketin hesabını yaparak adım atmasının farkı olduğunu belirtti.

        Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin gönlünde olmasının, 15 yıldır oyunu 34'ten 52'ye yükseltmesindeki temel sebebin bu olduğunu vurgulayan Soylu, "2019'da milletimiz 'evet' derse cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek. Yeni sistem olunca milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi aynı gün olacağı için hem mebus hem de cumhurbaşkanı adayı olamayacaksın. Tartı hafif kaçtı ama Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanımız karşı karşıya olduğunda sırça köşk gitti, milletvekilliği gitti, genel başkanlık gitti. Arkasına tenekeyi takacaklar yallah diyecekler. Yeni sistemin getireceği budur. Laf üretenin değil iş üretenin Türkiye'de millet tarafından iktidar yapılacağı bir sistem olacak." şeklinde konuştu.

        - "TBMM de olmayacak yalanını söylediler"

        Soylu, anayasa değişikliğiyle güçlü bir Meclis'in olacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "İradeli bir Meclis olacak. Türkiye'de 'TBMM de olmayacak' yalanını söylediler. Baktılar bu yalan işlemedi. Döndüler başka bir kurgu ile anlatmaya başladılar. 'Yargı tek adama bağlanacak' diyorlar. Doğru ya Adnan Menderes'i asanlar, Yassı Ada'nın uyduruk kararıyla beraber o savcılar ve hakimler değil miydi? Bu ülkede darbenin olgunlaşması için bekledik diyenler değil miydi? 28 Şubat'tan sonra bu memlekette Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden milletle muhabbetini gördükten sonra ona siyasi yasak koyan, onu hapse gönderen ona muhtar seçilemeyecek bir kabiliyet koyan hakimler ve savcılar değil miydi? Bu memlekete cumhurbaşkanı seçtirmeyen de aynı hakim ve savcılar değil miydi? Rahmetli Menderes'ten sonra 17 Aralık sabahı yargı darbesini gerçekleştiren yalanlarla dolanla bu milletle bu milletin iradesini ayırmaya çalışanlar o hakim ve savcılar değil miydi? Geçti o günler. Artık onların yargısı olmayacak milletin yargısı olacak. Yargı eğer bir grubun, zümrenin eline geçerse milletin denetiminden uzak hale düşerse bir grup yargıyla beraber adaletsizlik yapar. Bu ülkeyi bölerek, bu milleti parçalamayı hedefliyorlar. Kendi arabamızı yapacağız. Kendi uçağımızı yapacağız. Bilsinler ki dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız. Bilin ki Türkiye'den tek adam çıkmaz. Türkiye'den milletin adamı çıkar. Bugüne kadar Türkiye'yi nasıl yönettilerse aynı şekilde yönetmeye çalışıyorlar. Geçti o günler. Milletimiz başka istikamete gidiyor. Onun için bizim güçlü bir Meclis'e ihtiyacımız var."

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler