Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da turizm merkezlerinde görev yapan motosikletli asayiş timlerinde görevli personele ileri sürüş uzmanlarınca uygulamalı eğitim veriliyor.

        Muğla Jandarma Komutanlığında Motto Akademi uzmanlarınca verilen eğitimlerde suç ve suçlulukla mücadelenin vazgeçilmez unsurları motosikletli asayiş ekiplerinin görevlerinde güvenli ve becerikli bir sürüş deneyimi yaşaması hedefleniyor. Eğitimlerde jandarma ekiplerine teori, hakimiyet ve ileri sürüş teknikleri gösterilecek.

        Ekipler Jandarma Komutanlığındaki uygulamanın ardından turizm merkezlerinde kıyı kesimlerdeki Ula-Akyaka karayolu, eski Marmaris yolu ile Akbük-Akyaka yolunda akan trafikte eğitim alarak uygulama yapacak.

        Motto Akademi Kurucu ortaklarından Halil Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün sürecek programda motosikletli asayiş timlerine ileri sürüş eğitimlerini uygulamalı anlattıklarını söyledi.

        Eğitimlerdeki amacın turizm merkezlerinde suç ve suçlularla mücadele eden personelin daha güvenle ve beceriyle görevlerini sürdürebilmeleri olduğunu vurgulayan Kılıç, bu amaçla personelin sürüş becerileri için imkan ve kabiliyetlerini artırmak istediklerini dile getirdi.

        Muğla'nın turizm bölgesi olması nedeniyle çok geniş bir alana sahip olduğunu belirten Kılıç, "Motosikletli timlerin bu görevi yapmalarının önemi çok büyük. Jandarma ekiplerimiz daha önce kendi merkezlerinde temel eğitimlerini almışlar. Bunu biraz daha geliştirerek timlerin imkan ve kabiliyetlerini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

        Teorik eğitimlerin ardından yarın turizm merkezlerinde akan trafikte eğitimlerin devam edeceğine işaret eden Kılıç, "Bu süre içerisinde sürücülerimizin motosiklete hakimiyet ve becerilerini test edeceğiz. Özellikle kıyı bölgelerimizde gözlemli sürüş eğitimleri yapacağız." diye konuştu.

        Muğla ve ilçelerinden 25 motosikletli asayiş timinin katıldığı programda personele katılım sertifikası verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler