Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Zigana Dağı'nda arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

        Torul ilçesi sınırlarındaki 2 bin metre rakımlı Zigana Dağı'nda gerçekleştirilen "Doğada Arama Kurtarma Kış Tatbikatı"na 35 ilden 85 personel katıldı.

        Tatbikatta, senaryo gereği dağa çıkan 5 dağcıdan biri ayağı kırılarak mahsur kaldı.

        AFAD İl Müdürlüğü Afet Yönetim Merkezine gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, yaklaşık 3 kilometrekarelik alanda yaralı dağcıya ulaşmak için 11 kurtarma istasyonu kurdu.

        Karla kaplı bölgede zorlu koşullarda çalışan AFAD ekipleri, sarp yamaçlardan iplerle indi. Ekipler, 5 saatlik çalışmanın ardından ulaştıkları dağcıyı sedyeyle alıp sağlık görevlilerine teslim etti.

        - "Personelimiz 6 gündür eğitimdeydi"

        AFAD İl Müdür Vekili Osman Taşdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarıyla tamamlandığını söyledi.

        Arazi şartları elverişsiz olduğu için 7 ekip ve 11 istasyonla yaralı dağcıya ulaştıklarını belirten Taşdelen, "Tatbikata 35 ilden 85 personel katıldı. Bu tatbikatı her yıl aynı dönemde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Personelimiz 6 gündür eğitimdeydi. Bu eğitimin sonucu olarak bu tatbikatı uyguladık." diye konuştu.

        Tatbikatın başladığı ve bittiği alanın 3 kilometrekare civarında olduğunu anlatan Taşdelen, bu alanda hem kar üzerinde sedye çekildiğini hem de hava hatlarıyla tahliye işlemi gerçekleştirildiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler