Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Terör örgütleri, 'evet çıkarsa biz biteriz' diyor. Çünkü biliyorlar ki Türkiye güçlenecek, Türkiye hedeflerine daha sağlam adımlarla yürüyecek, onları bitirecek." dedi.

        Ağrı temaslarının ardından beraberindekilerle Iğdır'a geçen Arslan, Melekli beldesini ziyaret etti.

        Belde belediyesi önünde düzenlenen programda halka hitap eden Arslan, bölgeye yapılan yatırımları anlattı.

        Türkiye'de yapılan büyük projeleri bazı kesimlerin istemediğini söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

        "Köprüler, tüneller yapalım dedik ama gezi olaylarında birileri çıktı 'biz bunları istemiyoruz' dedi. İstanbul'da havalimanı yapıyoruz, milletimizin ve memleketimizin faydasına ama birileri o zaman 'biz istemiyoruz' dedi. Çünkü dış güçler Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemiyordu. Bu proje de Türkiye'nin büyümesine fayda sağlayacağı için o projeleri de istemiyoruz dediler. Birileri onlara maşalık etti ve gezi olayları, 17-25 Aralık olayları çıktı. Dış güçler baktılar ki bunlar da Türkiye ile baş edemiyorlar, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Allah sizlerden razı olsun, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Iğdır'da da milletimiz dimdik durdu."

        - "Irak'ı, Suriye'yi, Lübnan'ı birbirine düşürdüler"

        Milletin bin yıldır aynı coğrafyada kardeş olarak yaşadığını ifade eden Arslan, bundan sonra da kardeş olarak yaşayacaklarını ve nifak tohumu sokmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirtti.

        Terör örgütlerinin aleni olarak Türkiye'ye karşı "hayır" kampanyası yürütmeye başladığını anımsatan Arslan, "Terör örgütleri 'evet çıkarsa biz biteriz' diyor. Çünkü biliyorlar ki Türkiye güçlenecek, Türkiye hedeflerine daha sağlam adımlarla yürüyecek, onları bitirecek. Dış güçler, 'Türkiye'de evet çıkarsa biz artık bu büyüyen, gelişen Türkiye'yle baş edemeyiz' diyor. Bu coğrafyada hep at oynattılar. Kendi menfaatleri doğrultusunda Irak'ı, Suriye'yi, Lübnan'ı birbirine düşürdüler. Çünkü istiyorlar ki bu coğrafya onların menfaatine göre davransın. Baktılar ki Türk insanı birbirine düşmüyor, Türkiye'nin bütün renkleri 'biz kardeşiz' diyor, onlara hizmet etmiyor. Onun için de artık aleni bir biçimde çalışıyorlar." diye konuştu.

        Arslan, Kars-Iğdır, Dilucu-Nahçıvan demiryolu projesinin tamalandığını hatırlattı.

        "Avrupa'dan gelen bir trenin Kars'tan Iğdır'a gelmesi, Iğdır Dilucu'ndan Nahçıvan'dan Orta Asya'ya gitmesi. Iğdır'a, memlekete faydası olacak bundan hiç şüphe yok." diyen Arslan, şunları kaydetti:

        "Biz Azerbaycan ve Nahçıvan'la diyoruz ki 'biz bir millet iki devletiz.' Bunu biz söylemiyoruz, bunu Allah mekanını cennet eylesin Haydar Aliyev söyledi. Yine Allah mekanını cennet eylesin Atatürk diyor ki, 'Azerbaycan'da bir Azeri kardeşimin ayağına diken batarsa burada benim kalbim acır.' Çok önemli iki laf. Dolayısıyla bu demiryolu bizi, Nahçıvan'ı, Azerbaycan'ı kardeşliğimizi pekiştireceği gibi hem onların daha güçlenebilmesi hem bizim hem onların ticaretinin gelişmişliğinin artmasının da bir göstergesidir. O yüzden Kars-Iğdır, Dilucu-Nahçıvan demiryolunu çok çok önemsiyoruz. Projede bitti, Azerbaycan'la da görüşüyoruz. İnşallah sıra artık onun yapımında."

        - AK Parti Iğdır İl Başkanlığı ziyareti

        Melekli beldesindeki temaslarının ardından kent merkezine dönen Arslan, AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

        Arslan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin herkesi kucaklaması nedeniyle her kesimin AK Parti çatısı altında toplandığına işaret etti.

        Alpaslan Türkeş'in kırk yıl önce başkanlık sistemini savunduğunu dile getiren Arslan, "Rahmetli Türkeş, 'bu ülke için başkanlık sistemi gerek, bu ülkenin çift başlılıktan kurtulması lazım' demiş. Bizde diyoruz ki, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile o ihtiyacı karşılıyoruz. Bakın bu Türkeş'in fikridir. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu aynı şekilde, 'bu ülkenin kurtuluşu tek merkezden yönetilmekten geçiyor' demişti." ifadelerini kullandı.

        PKK terör örgütünü 40 yıldır ülkenin baş belası olduğunu söyleyen Arslan, 15 yıl öncesine kadar Kürt halkının ötekileştirildiğini belirtti.

        15 yıldır artık her milletin kendi benliğiyle övünme fırsatı bulduğunu aktaran Arslan, şunları söyledi:

        "15 yıldır artık 'ey Kürt Kürtlüğünle övün, ey Azeri Azeriliğinle övün, senin mezhebin bu, sen Caferi'sin, sen Sünni'sin, sen Alevi olabilirsin. Bunlar bizim değerimizdir, bunlarla övün' diyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada kardeş olarak gelmişiz, kardeş olarak devam edelim. Sanki Kürt'ü düşünüyormuş gibi, sanki Kürt diye bir derdi varmış gibi. Dertleri Kürt değil, dertleri o dış güçlere maşalık etmek. Sonra HDP diye bir parti kurdular. 'Ben Kürtlerin temsilcisiyim' dedi. Ne kadar temsilcisi bilmiyorum. Bir kısım Kürt bunların tatlı sözlerine inandı, oy verdi. Kürt olmayan bir kısım insanımız da sanki Tayyip Erdoğan'dan, AK Parti'den kurtulunca bu ülke daha iyi bir noktaya gidecek diye, sırf Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye vurmak için gitti HDP'ye oy verdi.

        Kimden kurtulmak istiyorsun, hizmet eden adamdan mı, bu ülkeye, bu millete sevdalı olmaktan başka derdi olmayan adamdan mı kurtulmak istiyorsun? O zaman anladık ki onlar kendileri için değil, dış güçler için Erdoğan'dan, AK Parti'den, güçlenen Türkiye'den kurtulmak istiyorlar. Terör örgütleri liderlerinin söylediği tek şey var, o da 'evet çıkarsa biz biteriz' sözü. Çünkü evet çıkarsa bu ülkenin daha da güçleneceğini, özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tek merkezden yönetilince onların biteceğini iyi biliyorlar da onun için söylüyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler