Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Elinde silah olanlarla bu millete acı çektirenlerle bizim işimiz olmaz. Bu ülkenin hiçbir vatandaşını terör örgütünün suistimal etmesine, üzerinde baskı kurmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Kurtalan ilçesine gelen Bakan Kılıç, Bahçesaray Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

        Kılıç yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına işaret ederek hükümet üyelerinin il il dolaşarak yeni sistemi vatandaşa anlattığını belirtti.

        Barış ve kardeşlik söylemlerini dilinden düşürmeyenlerin, milleti sokağa davet edip 6-7 Ekim 2014'te her yeri yakıp yıktığını ifade eden Kılıç, Kurtalan ilçesinin de o dönemde büyük zarar gördüğünü aktardı.

        Milleti sokağa davet edenlerin sırtını terör örgütüne dayadığını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

        "Ondan sonra sizlerin önüne çıkıp sizlerden ne istiyorlar? Oy istiyorlar değil mi? Sizlerden oy aldıktan sonra geldikleri makamlarda sizleri temsil etmek için mi geliyorlar? Yoksa, bu ülkenin, milletin parçalanması, kardeşler arasında nifak tohumları ekilmesi için mi çalışıyorlar? Biz AK Parti olarak Türkiye’nin dört bir yanında aynı şeyi konuşuyoruz. Samsun'da ne konuşuyorsam Kurtalan’da aynı şeyi konuşuyorum. Oysa onlar sizlere gelip bir şeyler anlatıyorlar, sonra Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı şeyler söylüyorlar."

        - "Nerede o şimdi, haydi gelsin"

        Bakan Kılıç, terör örgütünün maşalarının gençlerin faydalanmaması için Hakkari ve Yüksekova'da spor salonunu yaktığını hatırlatarak "Yani diyorlar ki 'Kürtlerin temsilcisi biziz.' Nereden çıktı ya bu? Ülkemizde vatandaşın oyunu alarak iş başına gelenlerin oturdukları makamlarda bir ayrım yapma hakkı var mı?" dedi.

        PKK'lı teröristlerin bölgedeki birçok yerleşim yerinde çukur kazıp, patlayıcı yerleştirdiğini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

        "Emniyet güçlerimizin askerimizi şehit etmek için. Şehit düştüklerinde anneleri evde Kürtçe ağıt yakmıyor mu? Nedir o zaman bu iş? İnancımızda, örfümüzde, insan öldürmek var mı? Evinden alıp dağa çıkarmak var mı? Ne dedi bir tanesi 'PKK sizi tükürüğüyle boğar.' dedi. Nerede o şimdi? Haydi gelsin."

        16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin Kılıç, "16 Nisan halk oylaması için birini tehdit etmeye kalksınlar bakalım ne oluyor? Bu ülkenin vatandaşları hür iradeleriyle oyunu kullanacak." değerlendirmesini yaptı.

        - "Asla müsaade etmeyeceğiz"

        "Belediyenin iş makinesiyle çukurlar açtılar, sizin vergilerinizle döşenen kaldırım taşlarını söktüler, ambulanslara ateş edip delik deşik ettiler." diyen Kılıç, şöyle devam etti:

        "Biz bunların tepesine binmeyeceğiz de kimin tepesine bineceğiz. Onların bu ülkenin huzurunu ve kardeşliğini bozmalarına asla ama asla müsaade etmeyeceğiz ama bunu beraber yapacağız. Bakın etrafımız ateş çemberi. Suriye, Irak, bakın neler oluyor. İşte Türkiye’de bunların olmasını istediler ama bunu başaramayacaklar. Elinde silah olanlarla bu millete acı çektirenlerle bizim işimiz olmaz. Bu ülkenin hiçbir vatandaşını terör örgütünün suistimal etmesine, üzerinde baskı kurmasına müsaade etmeyeceğiz."

        - "Bu ülkenin başına bela olmaya çalışanların hepsini alacağız"

        Bakan Kılıç, Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK'ya destek verdiğini belirterek şunları kaydetti:

        "Almanya'da, Fransa'da, Belçika'da terör örgütüne çadır açtırdılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarını oraya gittiklerinde konuşturmadılar. 4 bin 500 teröristin listesini Sayın Cumhurbaşkanımız Merkel'e verdi, bekliyoruz. Onları da alacağız. Bu ülkenin başına bela olmaya çalışanların hepsini alacağız."

        Bakan Kılıç, daha sonra yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda inceleme yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler