Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Cumhuriyet tarihimizin en güçlü parlamentosu yeni sistemde olacaktır, açık ve net söylüyorum. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü meclisi yeni sistemde olacaktır. Çünkü meclis işini yapacaktır. Meclis egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, o lafzının tam karşılığı olacaktır." dedi.

        Soylu, Düzköy ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tarihi bir kararın arifesinde olunduğunu söyledi.

        Soylu, 16 Nisan'ın önemine dikkati çekerek, "Şimdi 16 Nisan nedir biliyor musunuz? Bize 'siz kimsiniz' diyenlere, bizim kim olduğumuzu göstermektir." ifadesini kullandı.

        "Bir sürü şey söylüyorlar" ifadesini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Neymiş parlamento güçsüz olacakmış. Hikaye anlatıyorlar. 'Güçsüz olacak' diyen kim? Kılıçdaroğlu. Bir gün parlamento gücüne dayanarak bir iş yapmış insan değil. Bir gün meclisi kale alarak, bu ülkede meclisi yarınlara taşıyabilecek bir anlayış içerisinde olmadılar. Hangi parlamentodan bahsediyorsun. 28 Şubat'tan sonra Doğru Yol Partisi'nden bir gecede 25 tane milletvekilinin, oradan başka partiye geçip, milletin getirdiği iktidarın devrildiği parlamentodan mı bahsediyorsun? Hangi parlamentodan bahsediyorsun? 1960 darbesinde o parlamentodakilerin hepsinin hapse tıkıldığı parlamentodan mı bahsediyorsun? Hangi parlamentodan bahsediyorsun? Hangisinden? 1980 darbesinden önce bu ülkede Adalet Partisi'nden CHP'ye milletvekili transfer edip, her biri ile pazarlık yapıp, hükümetin iradesini tarumar ettiğin parlamentodan mı bahsediyorsun? Hangi parlamentodan bahsediyorsun? Şimdi Cumhuriyet tarihimizin en güçlü parlamentosu yeni sistemde olacaktır, açık ve net söylüyorum. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü meclisi yeni sistemde olacaktır. Çünkü meclis işini yapacaktır. Meclis egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, o lafzının tam karşılığı olacaktır."

        - "Bu millet bir iş yapmasın istiyorlar"

        Türkiye'nin hedefleri olduğunu da vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

        "Bizim Amerika, Avrupa önümüze ne koydu da hangi samimiyetimize, samimi adımla cevap verdi de bugün bizim kendi işimize karışıyor? Biz Almanya'da mı anayasa değişikliği yapıyoruz, biz İsviçre'de mi anayasa değişikliği yapıyoruz, biz Hollanda'da mı anayasa değişikliği yapıyoruz? 28 Şubat'tan sonra bu ülkede bizim insanlarımız mezalim altındayken, bu sizin iç işiniz diyenler, bugün bizim iç işimize niye karışıyorlar. DEAŞ'ı bu coğrafyaya paraşütle indirenler ve bu ülkede yıllardan beri PKK'yı destekleyenler, FETÖ'ye darbe yaptıranlar, hangi yüzle Türkiye'nin işine karışıyorlar? Hangi yüzle?"

        "Bu millet bir iş yapmasın istiyorlar" ifadesini kullanan Soylu, "Dışarıya bağlanalım istiyorlar. Hareket edemeyelim istiyorlar. Heronları İsrail'den aldık da bozuldu gönderdik, göndermediler biliyor musunuz terörle mücadelemiz için. Şimdi Mart ayının başında 6 tane üzerinde ay yıldızlı amblem basılı ve bizim evlatlarımızın ürettiği insansız hava uçağı var." dedi.

        Soylu, 18 yaşındakilerin milletvekili seçilmesine de değinerek, bu yöndeki eleştirilere cevap verdi.

        Türkiye'de 7 yaşından önce çocukların okula gönderilmediğini hatırlatan Soylu, "Recep Tayyip Erdoğan geldi de bugün anaokulu oranı yüzde 60'ın üzerine çıktı. Sen gör o bıcırıkları, 10-15 yıl sonra o Avrupa'ya pabucunu ters giydirmezlerse ben de bir şey bilmiyorum." dedi.

        - "Bizim medeniyetimizden milletin adamı çıkar"

        Soylu, "tek adam" eleştirileri hakkında da değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti:

        "Tayyip Erdoğan bugüne kadar ülkemizdeki insanlarımızı yanıltmadı. Tek adam olacakmış. Anlamadıkları şey şu, tek adam derken korktukları kimdir biliyor musunuz? Bundan yarım asır önce Ankara'ya almadıkları millettir. Tandoğan Meydanı'na, Kızılay Meydanı'na, giyiminden dolayı, köylülüğünden dolayı sokmadıkları millettir. Tek adam diye korktukları kimlerdir biliyor musun? Sizin evlatlarınızdır. Bu ülkenin işine karışmasınlar, bilmedikleri bir şey var. Bizim medeniyetimizden tek adam çıkmaz, bizim medeniyetimizden milletin adamı çıkar, milletin adamı."

        "Hiç merak etmeyin, daha yeni başladık" diyen Soylu, "Onlar zannettiler ki 15 Temmuz'dan sonra dağılacaklar, terörü istediğimiz gibi hakim kılarız. Bir şey söyleyeyim, evlatlarımız onlara, dağların kimin olduğunu, buranın hakiminin kim olduğunu ve ay yıldızlı bayrağın ve bu milletin gücünün ne olduğunu gösteriyor. Hiç endişe etmeyin. O Kandil’dekiler de it gibi havlamaya devam etsinler. Merak etmeyin onlara da yapacağımızı biliyoruz." ifadesini kullandı.

        Soylu, vatandaşlardan destek isteyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Siz de ben de biliyoruz. Darbenin düdüğü çaldığı zaman geri vites yapanları siz de ben de biliyoruz. Namlunun ucunu gördüğü zaman en kısa yoldan kaçanları. Öyle bir lidere sahibiz ki Türkiye bir taraftan 15 yıldır iyi bir sıçrama yaptı, şimdi ikincisinin zamanı, şimdi bunu ancak biz Tayyip Erdoğan ile başarabiliriz. Cesur, millet iradesiyle beraber, dünyayı iyi tanıyan, onlar leb demeden leblebiyi anlayan ve bu milletin bütün haklarını ve hukukunu, mazlumların ve mağdurların bütün haklarını ve hukukunu savunan ve bunun için de geri adım atmayan, diklenmeden dik duran bir kişi ile beraber olarak savunabiliriz. Bu bizim için büyük bir fırsattır."

        - "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

        Daha sonra ilçeye bağlı Çalköy Mahallesi'ne giderek bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Kurtuluş mücadelesinin öncesinde de aynı tartışmalar oldu. Mandacılık tartışması oldu. Bize hepimize okulda tarih kitaplarında öğrettiler. Ne dediler? Mandayı isteyen ve kabul edenlerle karşı çıkanlar. Bugün ya Almanya'nın ya Hollanda'nın dediğine teslim olacağız veyahut da kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Onlara ne oluyor ben anlamıyorum. Yani biz değiştireceğimiz anayasa ile Almanya ve Hollanda'ya mı etki edeceğiz?" diye konuştu.

        Bu ülkelerin teröristleri muhafaza ettiklerine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

        "Peki orada PKK'nın para toplamasına, FETÖ'cülere müsaade ediyorlar. DEAŞ'ı getirdiler bu coğrafyaya paraşütle indirdiler kendileri imal ettiler, şimdi 'mış' gibi yapıp mücadele etmek istiyorlar. Bir karar vereceğiz, milletimizin önüne koyduk. Bu baskı niye? Yargı tek adama bağlanacak diyor, İngiltere'ye baskı yap. İngiltere'de hükümet belirliyor yargıyı. Belçika'ya, Norveç'e, Finlandiya'ya, İsveç'e, ABD'ye, Kanada'ya baskı yap. Dünyada gelişmiş ülkelerde yargıyı kim belirliyor? Hükümetler veya meclisler ya da ortak belirliyor. Neden? Yargı bir grubun eline geçmesin diye."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler