Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezinde görülen davanın üçüncü duruşması için tutuklu sanıklar, İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Denizli'ye getirildi.

        Duruşmada bazı tanıkların mahkemeye gönderdikleri ifadeleri okundu.

        Tanıklardan Bergama Tank Tabur Komutanı Yarbay Durmuş Köksoy, ifadesinde, 15 Temmuz günü eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır'ın kendisini telefonla arayarak İzmir'e tank gönderme emri verdiğini, bu emri sorduğu Bergama Garnizon Komutanı Albay Ahmet Ömercikli'nin ise ordu komutanı dışında gelen emirlere uyulmaması gerektiğini söylediğini aktardı.

        Darbe girişimi sırasında 11. Komando Tugay Komutanlığında askerlik görevini yapan tanık Mehmet Önal ise ifadesinde, 16 Temmuz sabahı Çardak Havaalanı'nda bölük komutanının polise teslim olunacağını söylediğini ve nizamiyeye gittiklerini, nizamiyede polise teslim olmak için beklerken eski Tugay Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir'in yanlarına gelerek, "Siz daha çok beklersiniz hainler" diye söylediğini ve oradan ayrıldığını anlattı.

        Duruşmada 15 Temmuz günü tatbikat bahanesiyle Söke'den Denizli'ye askeri birliklerin intikal ettirilmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlatılan bilirkişi raporu da okundu. Raporda, tatbikatın planlı yapılan bir faaliyet olduğu belirtilerek, planlı olmayan eylemlerin darbeye iştirak etmekle açıklanabileceği kaydedildi.

        Cumhuriyet savcısı, dijital materyallerin incelemesi devam eden sanıklar hakkında rapor düzenlenmesinin beklenmesi gerektiğini belirterek, yeni tanık dinlenmesinin davaya katkısının olmayacağı görüşünü bildirdi.

        Başbakanlığın davaya katılma talebinin sanıkların üzerine atılı suçun niteliğinin hükümete karşı olmasından dolayı kabulünü isteyen iddia makamı, Milli Savunma Bakanlığının davaya katılma talebinin ise sanıklara atılı suçun niteliği, askeri mühimmat ve tesisatın zarar gördüğüne dair suç tespiti bulunmaması nedeniyle reddini talep etti.

        - Dava

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve FETÖ'ye üye olmak" suçlarından açılan davada, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile ve Söke 11. Komando Tugay Komutan Yardımcılığından Denizli'ye getirilen eski rütbeli askerlerin bulunduğu 44'ü tutuklu 64 sanık hakkında, Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının ilgili maddeleri gereğince üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler