Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 2018 yılı sonunda Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı ilin kalmayacağını bildirdi.

        Zorlu Grup şirketlerinden GAZDAŞ tarafından Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde gaz yakma töreni düzenlendi. Törende konuşan Yılmaz, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" öğüdünü ilke edinmiş bir medeniyetin temsilcileri olduklarını, çalışmalarına da bu yönde bilinçle şekil verdiklerini söyledi.

        Türkiye'nin her yerindeki vatandaşların doğalgaz konforunu yaşaması için yoğun mesai harcadıklarını belirten Yılmaz, 2002 yılında sadece 6 ilde doğalgazın kullanıldığını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti:

        "15 yılda kamu ve özel sektör iş birliğiyle büyük başarı ortaya kondu. Bugün 76 ilimiz ve 350'ye yakın ilçemizde 13 milyonu aşkın doğalgaz abonemiz var. Sektörümüzde gerçekleştirilen toplam yatırım tutarı ise 15 milyar civarında ancak bu tablo bizim için yeterli değil. Zira koşullar ne kadar zorlu olursa olsun doğalgazın ulaşmadığı 5 ilimize de ulaşmak için EPDK'ya da düşen sorumluluklar vardır. Aralık ayında yaptığımız Ağrı ve Tunceli ihalelerinin ardından ihale ve lisanslama sürecini tamamlamayan Artvin, Hakkari ve Şırnak'tan oluşan 3 ilimizin doğalgaz ihalelerini de geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik. Hamdolsun böylece doğalgazda 81'de 81 hedefine varmış olduk. Büyük bir gurur ve mutlulukla söylemeliyim ki, 2018 yılı sonunda ülkemizde doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmayacak."

        Doğalgaz konforundan tüm ilçe ve belediyelerin de yararlanmasını istediklerini vurgulayan Yılmaz, hatta bu konuda köylerin de beklentileri olduğunu aktardı.

        Yılmaz, 2 yıl içerisinde 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa doğalgazın ulaştırılacağını belirterek, "Attığımız bu adımlar sadece doğalgazın ülkemizin en ücra köşelerine ulaştırılmasına katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda ortaya çıkaracağı yatırım ve istihdam ortamıyla ülkemizin kalkınmasına da fayda sağlayacak. İnşallah kamu-özel sektör el ele vererek doğalgazı yurt sathında yaygınlaştıracağız. Bu noktada EPDK olarak hep uyguladığımız kırmızı çizgilerimiz var. Bu anlamda vatandaşımızın memnuniyeti bizim temel hedefimiz." diye konuştu.

        - 220 ilçeye daha doğalgaz geliyor

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan da GAZDAŞ'ın Gaziantep'teki yatırımlarını anlatarak, rahatlığı ve temizliği dolayısıyla doğalgazın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yaygınlaştığını söyledi.

        Bu anlamda bakanlığa yoğun talebin olduğunu aktaran Tancan, "Bugün belediyeler bizleri rahat bırakmıyor. 'Bizim ilçemize ne zaman doğalgaz gelecek' diye sürekli talepler alıyoruz. Modern bir yaşamın gereği olarak bakanımızın talimatıyla ilçelere doğalgaz verilmesini enerji politikamızın önemli bir ayağı haline getirdik. İnşallah 2017 ve 2018 yılları içerisinde 220 ilçemizi daha doğalgaza kavuşturmayı hedefliyoruz. Oğuzeli de bu şanslı ilçelerimizden." ifadelerini kullandı.

        - 10 yılda 7 milyarlık yatırım

        Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise enerjiye son 10 yılda 7 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını ve halihazırda 2,2 milyar liralık yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi.

        Türkiye'nin enerji politikalarıyla uyumlu sürdürdükleri yatırımlarında doğalgaz dağıtım ve ticaretinin çok önemli yer tuttuğuna işaret eden Zorlu, "Benim bir sözüm var; önce ülkem, kurumum ve ailem. Eğer ülkemiz olmazsa kurumumuz, kurumumuz olmazsa ailemiz olmaz. Onun için var gücümüzle ülkemiz adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz." dedi.

        Zorlu Grup olarak her zaman ülke için değer katacak yatırımlar ve katma değeri yüksek işler yaptıklarını dile getiren Zorlu, yaklaşık 65 yıllık tecrübeleriyle faaliyette bulundukları şirketleriyle en iyilerini yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

        Gelinen noktada Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri olmayı başardıklarını ifade eden Zorlu, "Şirketimiz, 28 binin üzerindeki çalışanıyla başta Türkiye olmak üzere 150'yi aşkın ülkede insanların hayatlarına katma değer katmak için çalışıyoruz. Tekstil, elektronik, beyaz eşya, enerji, gayrimenkul, maden ve savunma sanayisindeki faaliyetlerimizde ülkemiz için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Zorlu, Gaziantep'in bazı bölgelerinde de ekime kadar doğalgaz arzı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler