Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddiasıyla görevden ihraç edilen biri tutuklu 2 polis memurunun yargılanmasına başlandı.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Recep Yıldırım ve tutuksuz sanık Fatih Ceyran hazır bulundu.

        FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Yıldırım savunmasında, "ByLock" programını asla kullanmadığını ve bu programı telefonuna kim tarafından yüklendiğini bilmediğini ileri sürdü.

        7 aydır cezaevinde bulunduğunu belirten Yıldırım, "Tufanbeyli'de trafik polisiydim. Ben FETÖ'cü olsam örgütün hangi talimatını gerçekleştirmişim, bunun ortaya konması lazım. Ben 15 Temmuz'da Adana'daydım. Eğer terör örgütü üyesi olsam Tufanbeyli'de olurdum. Ben neyle suçlandığımı bilmiyorum. Örgütle bağım yoktur. Ben 2 defa hattımı değiştirdim. Diğer kapattığım hatta ByLock çıkmışsa bilgim yok." dedi.

        Sanıklar mahkeme heyetinin etkinlik pişmanlık yasasından faydalanmak isteğini reddetti.

        Tutuksuz sanık Fatih Ceyran ise "Ben terör örgütü üyesi değilim. Bir gün önce polis memuruyken bir gün sonra terörist olmayı kaldıramıyorum. Ben görev yaptığım süre zarfında vatanım ve milletim için çalıştım. Ben ByLock kullanmadım ve yüklemedim. Ben mevcut telefon hattımı 7 sene kullandım. Kullandığım 7 yıllık hattıma neden ByLock yükleyeyim. 2012'de Bank Asya'da hesabım vardı. Bu hesabı eşimle birlikte yatırım amaçlı açtım, faizsiz olduğu için." diye konuştu.

        Mahkeme başkanı iddia makamının mütalaasını istemesi üzerine iddia makamı, tutuklu sanık Recep Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık Fatih Ceyran'ın üzerine atılı suçun niteliği ve "ByLock" tespiti nedeniyle tutuklanmasını, ayrıca Fatih Ceyran'ın duruşmaya katılmayan ağabeyi Cihan Ceyran'ın da tutuklanmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti ise tutuklu sanık Recep Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık Fatih Ceyran'ın tutuklanmasına, ayrıca ağabeyi Cihan Ceyran'ın da yakalanarak tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 21 Haziran'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler