Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Serçeler köyünde 25 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur vatandaşların yaraları sarılıyor.

        Yangında evlerini kaybeden aileler için AFAD tarafından köye çadır kurulurken köylülere Türk Kızılay'ı tarafından sıcak çorba ve yemek ikram edildi.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hasan Sait Korkutata,AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz ilçesine bağlı 45 haneli Serçeler köyünde 25 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan vatandaşlar için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Yangına 15 söndürme aracıyla müdahale edildiğini belirten Korkutata, "Söndürme çalışmaları devam ederken bizler de gerekli koordinasyonu Kızılay ve diğer birimlerimizle sağladık. Kızılay burada şimdi yemek dağıtıyor ve çadır kurmada bizlere yardımcı oldular. Tahminimizce 25 civarında ev yandı. Bu arada özel idare ve belediyenin iş makineleri gelerek yangına müdahale etti. Onlar da soğutma çalışmalarında bizlere destek veriyorlar." dedi.

        - Yanan evlerin yerine kalıcı konut yapılacak

        Korkutata, yarından itibaren AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları yapılacağını söyledi.

        Mağdur vatandaşlar için kalıcı konut yapılacağını ifade eden Kokutata, şöyle konuştu:

        "Hasar tespit çalışmasından sonra hak sahipliği çalışması yaparak başkanlığa sunacağız. Büyük bir ihtimalle buraya kalıcı konut yapılacak. Şu anda mağdur olan vatandaşlarımız için çadırlarımızı kurduk. Zaten kış sezonu olması münasebetiyle çok fazla oturan yok. Şu anda 3 aile dışarıda kaldı. Biz 4 tane çadırımızı kurduk. Yedek çadırlarımızı da her ihtimale karşı bekletiyoruz. Kalıcı konutlarla ilgili olabilecek en kısa sürede çalışmalarımızı yapacağız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz."

        Köy muhtarı Ekrem Bahçeci de yanan evlerin sahipleri evlerinin yerine kalıcı konut yapılacak olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

        Yangının ilk anından beri devletin kendilerine destek olduğunu dile getiren Bahçeci, "Vali bey, AFAD müdürü, bütün devlet kurumları bizim yanımızda oldu. Ayrıca burada konut yapacaklarını söylediler bizlere. Köylüler olarak çok memnun olduk. Evi yananların hepsi perişan oldu ancak devletimiz tarafından konut yapılacağını öğrendiklerinde çok memnun kaldılar. Devletimizin yardımlarını bekliyoruz. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler