Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te, "Birlik için Evet Platformu" çatısı altında bir araya gelen 61 sivil toplum kuruluşu (STK), anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kurdukları merkezde nöbete başladı.

        Güres Caddesi'nde oluşturulan Birlik için Evet Platformu Tanıtım Merkezi'nde bir araya gelen platform üyeleri, merkezi ziyaret eden vatandaşlara halk oylamasıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek de Siirt'teki temasları kapsamında merkezi ziyaret etti, platform üyeleri ile görüştü.

        Eski Siirt Belediye Başkanı ve Platform Üyesi Mervan Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 52 STK ile kurulan platformda STK ve üye sayısının her geçen gün artarak, STK sayısının 61'e ulaştığını söyledi.

        16 Nisan'a kadar platform üyesi STK'ların merkezde nöbet tutacağını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

        "Siirt, nasıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminde bir ve beraber olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'nöbet bitti' diyene kadar demokrasi nöbeti tuttuysa bugün de çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için bütün şer güçlere karşı bir, beraber ve ayaktadır. Ben inanıyorum ki halk oylamasında çok hayırlı bir sonuç alacağız. Siirt'te de Türkiye ortalamasının üstünde bir 'evet' ile halk oylamasını sonuçlandıracağız. Yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün STK'lardan Allah razı olsun."

        - Gençler yoğun ilgi gösteriyor

        AK Parti Siirt Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, platform tarafından nöbetlerin başladığını, gençlerin bu nöbete yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

        Halk oylamasının önemine değinen Özekinci, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü, beraberliği, istikrarı ve istikbali için gençlerimiz 'evet' diyor. Gençlerimiz inşallah 16 Nisan'a kadar meydanlarda olacak. Şu anda STK'ların nöbet tuttuğu merkezde gençlerimiz de nöbet tutuyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler