Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 90 bin şehidin anısına "Sarıkamış İçin Söyle" adlı klip çekildi.

        Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker için 15 kişinin seslendirdiği klibin çekimi tamamlandı.

        Çekimi yaklaşık 3 ay süren ve "Sarıkamış İçin Söyle" adı verilen klipte, sanatçı Özhan Eren'e ait "Sarıkamış üstünde kar" adlı türkü seslendirildi.

        Tarihi ve turistik mekanlarda seslendirilen klipte, lise öğrencilerinden oluşan figüran askerler, karla kaplı ormanlık alanda yürüyerek Sarıkamış Harekatı sırasında yaşananları canlandırmaya çalıştı.

        Projenin Koordinatörü Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi (KAÜ) Erdem İrtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın gerek şehitler diyarı gerekse turizm kenti olması nedeniyle bu tür tanıtımların gerekli olduğunu söyledi.

        Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin askere vefa borcu bulunduğunu vurgulayan İrtürk, Türkiye'nin farklı yörelerinde çekilen "Doğa İçin Çal" klibi ile Çanakkale şehitleri için çekilen "Çanakkale İçin Çal" klibine işaret etti.

        İrtürk, "Böyle bir klibin Sarıkamış'ta olmaması bizi üzüyordu. Bu eksikliği hissettiğimiz için böyle bir proje yapmaya çalıştık. Bu klibi, 90 bin şehidimiz anısına yaptık. Klibe maddi manevi destek veren Sarıkamış Kaymakamlığına, Sarıkamış Belediyesine, KAÜ'ye, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, otel işletmecilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler