Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı 45 haneli Serçeler köyünde çıkan yangının ardından ön hasar raporu tamamlandı.

        Yangında evlerini kaybeden aileler için AFAD tarafından köye çadır kurulurken, köylülere de Türk Kızılayı tarafından sıcak çorba ve yemek ikram ediliyor.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hasan Sait Korkutata, AA muhabirine, AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        Yer ölçümünün ardından köy için acil yardım talebinde bulunacaklarını belirten Korkutata, "Hak sahipleri tespiti yapıldıktan sonra yeni konutların yapımı için çalışmaları başlatacağız. Ayrıca yarından itibaren özel idare ve belediye ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacak." dedi.

        Teknik çalışmaları da başlattıklarını bildiren Korkutata, "Net olmayan sonuçlara göre 29 hane ile 8 ahır olmak üzere 37 yapı hasar görmüş ama kesin sonucu rapor çıktıktan sonra verebiliriz." diye konuştu.

        Ilgaz ilçesinde 45 haneli köyde dün çıkan yangın, vatandaşların da yardımıyla itfaiye ekiplerince güçlükle söndürülmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler