Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'da bazı ülkelerin ayaklarının son dönemde "yere basmaya başladığını" belirterek, "Sakinleşmeye başladılar. Şimdi kendilerini 16 Nisan sonrasına hazırlamaya başladılar. Neden biliyor musunuz? Anket yaptırıyorlar, anketlerde 'evet' oyunun yüzde 60'a doğru çıktığını görünce çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar." dedi.

        Bazı temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya gelen Çavuşoğlu, bir düğün salonunda "Ekonomi Kulübü" tarafından verilen öğle yemeğinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

        Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 askerin şehit olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Şırnak Gabar Dağı'nda 3 kahramanımız, aslanımız şehit düştü. PKK terör örgütüyle mücadele ederken şehit düştü. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bu terör örgütü bilsin ki yaz kış farketmez, yurt içi, yurt dışı farketmez, nerede olursa olsunlar onların peşini bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Şehirlerde çukurlarına, dağlarda inlerine gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz. Temizledik, temizliyoruz, bu onların son çırpınışları." diye konuştu.

        Çavuşoğlu, ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş'in vefatının 20. yıl dönümü olduğunu ve kendisini bir kere daha saygı ve şükranla andığını belirterek, Türkeş'in milletini, bayrağını seven bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

        Programı düzenleyen Ekonomi Kulübünün Türkiye'de ve Isparta'da rolünü yakından takip ettiklerini belirten Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerde önemli birer aktör olduğuna dikkati çekti.

        - "Türkiye ekonomisi tüm engellemelere rağmen büyüyor"

        Türkiye ekonomisinin tüm engellemelere rağmen son 15 yılda sürekli büyüdüğünü anlatan Çavuşoğlu, 2016 yılındaki tüm engellemelere, hain darbe girişimine rağmen büyüdüğünü söyledi.

        Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin ekonomisinin güçlü olmasının Dışişleri Bakanlığı olarak en çok kendi işlerine yaradığına işaret ederek, "İçeride ne kadar güçlüysek, ne kadar istikrarımız güçlendiyse yurt dışında itibarımız o kadar büyük olur. Yurt dışında attığımız adımları daha güvenerek, müzakere ederek atıyoruz." dedi.

        Türkiye'nin sorumluluğunun sadece 80 milyonda ibaret olmadığına değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin sorumlu olduğu alanların genişlediğini, dünya mazlumlarının yanında olan ilk ülke olduğunu anlattı. Kimsenin hayal edemediği projeleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, Avrupa'da sürekli kendisine, "Bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz, parayı nereden buluyorsunuz?" diye sorulduğunu aktardı.

        Türkiye'nin güçlendiğini ve kendi kararlarını kendisinin aldığını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin başkalarının aldığı kararlar yanlışsa onu kabul etmediğini ve bunun yanlış olduğunu söylediğini bildirdi.

        - "Ne çok yaklaştırmak istiyorlar ne de uzağa gitmesini istiyorlar"

        Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'yi yönetmeye çalışan, aldığı kararları Türkiye'ye uygulatan ülkeler, bugün Türkiye'nin özgürce, bağımsız bir devlet gibi hareket etmesinden çok rahatsızlar. Ne çok yaklaştırmak istiyorlar ne de uzağa gitmesini istiyorlar. Böyle bir ikilem içinde, oysa bu işin formülü çok basit. Türkiye'yi dost görüyorsan, Türkiye güvenilir bir devlet, Türk milleti güvenilir bir millet. Hepsi de kabul ediyorlar ki sevseler de sevmeseler de Recep Tayyip Erdoğan söz verdiği zaman o sözü yerine getirir. Onunla birlikte bu kutlu yolculukta yürüyen tüm dava arkadaşları biliyor ki bizler sözümüzü tutarız, verdiğimiz vaatleri yerine getiriyoruz. Niye rahatsızsınız? Dert başka. Çünkü İslam karşıtlığı, ırkçılık arttı. Bir tek kendisini seviyor."

        Çavuşoğlu, hoşgörüsüzlük ve kendinden başkanı sevmeme hastalığının Avrupa'yı felakete doğru götürdüğünü bildirdi.

        - "Anket sonuçlarında 'Evet' oyu yüzde 60'a çıktı"

        Çavuşoğlu, Avrupa'daki ülkelerin, siyasetçi ve basının bu referandumda taraf tutmasını eleştirerek, "Onlar Türkiye'yi çok sevdiklerinden mi ya da Türkiye'nin istikrarına sizden, bizden daha fazla önem verdiklerinden dolayı mı? Dert başka. Ama biraz ayakları yere basmaya başladı. Sakinleşmeye başladılar. Şimdi kendilerini 16 Nisan sonrasına hazırlamaya başlardılar. Neden biliyor musunuz? Anket yaptırıyorlar, anketlerde 'evet' oyunun yüzde 60'a doğru çıktığını görünce çaresizlik içinde kabullenmeye başladılar." diye konuştu.

        NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'e gittiğini anımsatan Çavuşoğlu, "Avrupa'nın bazı ülkelerinin dışişleri bakanları 'Yüzde 60'a vardınız, bizim anketler böyle söylüyor' diyor. 'Sayenizde, katkılarınız oldu. Aptalca hareketleriniz bize oy getirdi' dedim. Doğrusu da o." ifadesini kullandı.

        Çavuşoğlu, Avrupa'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi içeriğini hiç okumadan yorum yaptığını, içindeki bilgileri bilmeden eleştirdiğini dile getirdi.

        - Muharrem İnce'nin konuşmaları

        Dün akşam bir televizyon programında, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi izlediğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Muharrem İnce'yi izlediniz mi? Gördünüz mü? Bunlar da okumamışlar. Ne diyor biliyor musunuz televizyonda? 'Cumhurbaşkanı yeni sistemde muhtarı kapatacak, bakkalları da kapatacak' diyor. Karşıdaki Ahmet Hakan diyor ki 'Tamam, bu kadar da olmaz' diyor. 'Şu anayasa kitapçığının içinde neresinde var' diyor. 'Hadi göster bana' diyor. Bir baktı, 'Ben yanımda getirmedim, zaten okusan da millet anlamaz.' diyor. Kendi düştüğü durumdan kurtulmak için de milleti aşağılıyor. Bunlar da çaresizlik içinde ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunlar da görüyorlar anket sonuçlarını. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenlere tavsiyemiz var. Hazmetme kapasitenizi genişletin, hazır olun. Aksi takdirde hazımsızlıktan çatlayabilirsiniz. Tavsiyemiz budur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler