Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Merkez Mezitli ilçesinde dün polis aracına yönelik saldırı sonrası çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin Adliyesi ve diğer kurumların personel servis güzergahında emniyet tedbiri alan güvenlik güçlerine yönelik dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgililerini olabileceği değerlendirilen, YDG-H yapılanmasında faaliyet yürüten, PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü bahane ederek kentte sivil itaatsizlik türü eylemleri yönlendirdikleri bilgisi alınan 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

        Başsavcılık koordinesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 2'sinin dünkü bombalı saldırıyla ilişkili olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu, 9 kişinin de sivil itaatsizlik eylem hazırlığında bulunduğu aktarıldı.

        Açıklamada, şüphelilerin ev ve üst aramalarında 1 ruhsatsız tabanca, 19 av tüfeği fişeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ile örgütü simgeleyen bez parçası ele geçirildiği, firari 12 kişiyi yakalama çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

        Mersin'in Mezitli ilçesinde dün Tece Polis Merkezi Amirliğinde görevli polislerin içinde olduğu araca yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 2 polis yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler