Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da soğuk hava nedeniyle donan Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyindeki buzlar, havaların ısınmasıyla erimeye başladı.

        Gürpınar ilçesinde 105 milyon metreküp su kapasiteli göl, yaklaşık 4 ay önce dondu. Havaların ısınmasıyla buzları çözülmeye başlayan göl, havadan görüntülendi.

        Gölde bulunan balık kafeslerinin, buzların tamamen çözülmesiyle yeniden faaliyete geçirileceği belirtildi.

        Bu arada, kışın gölde buzu kırarak zor ve riskli şartlarda avlanan balıkçılar, ağlarını suya bırakmaya başladı.

        Gölde yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Mithat Doğal, AA muhabirine, kış süresince barajın yüzeyinin buzla kaplandığını söyledi.

        Bu sürede buzu delerek avcılık yaptıklarını ve birçok tehlikeyle karşılaştıklarını anlatan Doğal, şöyle konuştu:

        "Gölde kayıklarımız mahsur kalıyordu. Buzların bir kısmı eridi. Kayıklarımızı mahsur kaldığı yerden kurtardık. Artık kayıklarımızla avlanmaya çıkabiliyoruz. Ama eski verim yok. İki üç günde bir avlanmaya geliyoruz. En büyük avantajımız, kışa göre tehlikesi yok. Buzun üstünde balık tutmak çok riskli oluyordu. Her an kırılma tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Artık rahat rahat avlanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler