Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde yaşayan Esmeray Güde, lise son sınıf öğrencisi bedensel engelli oğlunu okulunda da yalnız bırakmayarak eğitimini tamamlaması için çaba sarf ediyor.

        Fatsa Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kadir Güde, serebral palsi rahatsızlığı nedeniyle annesinin desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

        Oğlunun eğitimi için Korgan ilçesinden Fatsa'ya taşınan ve okulun karşısında ev kiralayan anne Güde, staj eğitimi için okuldaki kütüphanede görevlendirilen Kadir Güde'ye burada da destek oluyor. Güde, kütüphanenin temizliğini yapıp kitapları raflara yerleştiriyor, öğrencilere de yardımcı oluyor.

        Kadir Güre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü sıkıntının Allah'tan geldiğini belirterek, kendisine yardımcı olan annesini ve arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi.

        Hayattaki tek amacınının ileride atom mühendisliği yapmak olduğuna işaret eden Güde, hiç kimseden beklentisi bulunmadığını dile getirdi.

        Güde, staj eğitimini tamamlarken annesinin kendisine yardım ettiğini ifade ederek, "Annem okulumun karşısında ev tutarak her sabah beni okula götürdü. Teneffüslerde beni bahçeye çıkardı, kişisel ihtiyaçlarımı gidermeme yardımcı oldu. Stajımı yaparken kendisinin bana çok faydası oluyor. Öğrenciler tarafından istenilen ve teslim edilen kitapları bana getirerek deftere işlememe yardımcı oluyor." dedi.

        Esmeray Güde de eşinin gurbette çalıştığını anlatarak, tek amacının oğlunu okutarak vatana, millete hayırlı bir evlat yetiştirmek olduğunu vurguladı.

        Annelik görevini yerine getirdiğini belirten Esmeray Güde, şunları söyledi:

        "Kadir benim tek çocuğum ve ona hayatı boyunca her zaman kanat gerdim. Oğlumun hayata hazırlanmasında ve eğitimi boyunca her an yanında bulunmaya özen gösterdim. Benim yerimde başka bir anne olsa o da aynısını yapardı. Oğlum inşallah okuyacak ve bizlere hayrı olacak. Allah oğlumun okuması için yardımcı olan öğretmen ve okul idaresinden razı olsun. Beni oğlumdan ayırmadılar ve oğlumun eğitim sürecini birlikte tamamladık."

        Okul Müdürü Ali Yazgı da Esmeray Güde'nin fiziksel engelli oğlunun 4 yıllık eğitimi boyunca yanında bulunduğunu ve her ihtiyacını giderdiğini ifade etti.

        Okul yönetimi ve öğrencilerin her konuda Kadir Güde'nin yanında olduğunu aktaran Yazgı, Esmeray Güde'nin özverisini takdirle karşıladıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler