Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "16 Nisan CHP'ye çok iyi gelecek. İktidar ümidi olabilen bir ana muhalefet partisi haline dönüşecek." dedi.

        Zeybekci, Merkezefendi ilçesindeki 3. Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi.

        Bakan Zeybekci, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin yıllardan bu yana koalisyon hastalığıyla boğuştuğunu belirterek, bunun Türkiye'nin kanını emmek için kurgulanan bir politika olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin koalisyon kısır döngüsünden çıkamamanın bedellerini ağır ödediğini ifade eden Zeybekci, 1991'de Anavatan Partisinin tek başına iktidarını engellemek için emeklilik yaşının indirildiğini, o döneme kadar fazla veren sosyal güvenlik sisteminin kara deliğe dönüştüğünü anlattı.

        Ülkenin çok önemli bir dönemden geçtiğini vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

        "Bir hastalıktan kurtuluyor Türkiye. Özellikle CHP'li kardeşlerime söylüyorum; 16 Nisan CHP'ye çok iyi gelecek. İktidar ümidi olabilen bir ana muhalefet partisi haline dönüşecek. Yüzde 23'ü, yüzde 25'i başarı olarak gören bir zihniyetten yüzde 50'yi hedef olarak görebilen, yüzde 60'ı kucaklayan bir milli ana muhalefet partisi haline dönecek. Marjinal bir parti olmaktan çıkacak. Tek bir hedefleri var şu andaki yönetiminin, 'iktidar partisi düşsün de geri kalan ne olursa olsun.' Adamın kendinden ümidi yok. Şundan emin olun, adam kendini aslında gelecekte görmediği için bütün karın ağrısı. Gelecekte o yok ama iktidara en yakın aday olarak partisi var. 16 Nisan'dan sonra partisi ondan da kurtulacak. Onun için diyorum 16 Nisan siyasete iyi gelecek."

        Zeybekci, milletvekili sayısının artırılmasıyla ilgili bir soruya cevap verirken de bakan olarak kendi şirketinde çalışan en az 25 kişiden daha az maaş aldığını söyledi. Zeybekci, "Dönüp dolaştırıp milletvekillerinin maaşlarına getirirlerse işi, bilin ki söyleyen, onu manipüle eden, bu ülkenin menfaatine söz söylemiyordur. 'Milletvekillerinin ekonomik anlamda Türk ekonomisine zararı vardır.' diyen, bunu pompalayan, Türkiye'nin hayrına bir söz söylemiyor." dedi.

        Bakan Zeybekci, daha sonra AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile sanayideki iş yerlerini gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler