Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bizler her sesin duyulduğu, her rengin görüldüğü ve herkesin korkmadan yaşadığı bir Türkiye'ye sahip olmak istiyoruz." dedi.

        Torun, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında, Fatsa ve Perşembe ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlardan destek istedi.

        İlk olarak Fatsa ilçesindeki esnafı ziyaret eden Torun, burada yaptığı açıklamada, anayasa ile getirilen kontrolsüz gücün karanlığı da beraberinde taşıyacağını ileri sürdü.

        "Tek adamın yönettiği hiçbir ülkede savaş eksik olmamıştır, gözyaşı bitmemiştir, o ülkeler refah yüzü görmemiştir." ifadelerini kullanan Torun, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Türkiye tek bir kişiyle güçlü olamaz, bu ülkeyi birlikte kurduk, yıllarca hep birlikte ürettik, birlikte paylaştık, birlikte korkmadan yaşadık. Bundan sonra da böyle yaşamak istiyorsak, ülkeyi tek bir kişiye emanet edemeyiz. Temel hak ve özgürlüklerimizi bir kişinin iki dudağının arasına bırakamayız. Bu kadar güç, bu kadar yetki kime verilirse verilsin, yoldan çıkar, kontrolünü kaybeder, böyle bir güç tek bir kişinin elinde bu ülkeyi karanlığa götürür."

        Seyit Torun, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Bir partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı olabilir mi? O Cumhurbaşkanı tarafsız olamaz. Eğer Cumhurbaşkanı senin partinden değilse ne yapacaksın. Devletin kapısında bir daha yerin olmayacak. Buna müsaade etme. Bu devlet hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tek bir kişinin eline bırakamayız. Camilerimize, kışlamıza, adliyemize siyaseti sokmayalım. Yarınlarımız aydınlık olsun diyorsak, huzur istiyorsak, barış istiyorsak, Türkiye’ye hayırlı bir gelecek istiyorsak 16 Nisan’da kararımızı verelim. Hayırlı bir gelecek ancak hayırla gelecek."

        "Hayır" demek için birçok sebep bulunduğunu anlatan Torun, şöyle konuştu:

        "Başkanlık gelince ülke normalleşecek, kaos bitecekmiş, ekonomi uçacakmış diyenlere soruyorum. 15 yıldır Türkiye’deki kaos ortamını normalleştirmek için size kim engel oldu? Terörü bitirmek istediniz de elinizi kim tuttu? Başımıza gelmeyen kalmadı. Şimdi Türkiye’yi uçuruma sürüklemeye evet diyorlar. Biz de 6 milyon işsizi yaratanlara hayır diyelim, güvencesiz çalışma şartlarına, taşeronluğa, işçi cinayetlerine hayır diyelim. Gencecik fidanlarımızın şehit olmasına hayır diyelim. Suriye’deki yangına körükle giden, yardıma muhtaç insanları siyaset alet edenlere hayır diyelim. Türkiye’nin itibarının yerle bir edilmesine hayır diyelim. Hayır demek için o kadar çok sebebimiz var ki. Bizler her sesin duyulduğu, her rengin görüldüğü ve herkesin korkmadan yaşadığı bir Türkiye'ye sahip olmak istiyoruz. Üreticinin, memurun, esnafın yüzü gülsün, gençlerimiz geleceğe umutla baksın istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Birlikte, bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bizi bölmelerine, ayrıştırmalarına, kardeşi kardeşe düşman etmelerine izin vermeyelim. Bu ülkeyi kurup bize emanet edenlere borcumuz var. Emanetimize sahip çıkalım."

        Torun, daha sonra Perşembe ilçesine geçerek, esnafla bir araya geldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler