Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejimince İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısında yaşamını yitirenler için Çankırı'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Memur-Sen İl Temsilciliği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) üyeleri, cuma namazının ardından Ahmet Yesevi Camisi'nde bir araya gelerek, ellerinde pankartlarla saldırıları protesto etti.

        Memur-Sen üyesi Volkan Kavak, burada yaptığı açıklamada, Esed'in İdlib'de kimyasal silahlarla çoğu çocuk onlarca kişiyi katlettiğini hatırlattı.

        İdlib'deki saldırının ilk olmadığını belirten Kavak, engellenmemesi durumunda bu tür katliamları sürdüreceğine işaret etti.

        İnsanlığın İdlib'de yaşanan vahşeti boş gözlerle izlediğini ifade eden Kavak, "Vahşetin üç atlısı, üç maymunu oynayan uluslararası toplumdan güç alarak vahşet galerisini büyütüyor. Esed'in yaşaması için kardelenleri kanla suluyorlar. Barış ve huzur güvercinlerini kanatlarından vuruyorlar." dedi.

        Daha sonra saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler