Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Eğer CHP gerekliyse ki gerekli, 16 Nisan'da CHP'yi de bu ülkenin partisi yapmak için 'evet' diyoruz, CHP için 'evet' diyoruz. CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak için 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

        Zeybekci, Denizli'nin Tavas ilçesindeki mitinginde yağmur altında yaptığı konuşmada, bu yağışın bereket getireceğini belirterek, 16 Nisan'ı da daha bereketli yapacağına inandığını söyledi.

        Bu bereketle Türkiye'nin bir daha asla hainlerin eline düşmeyeceğini vurgulayan Zeybekci, Türkiye'nin bir daha hırsızlar tarafından soyulmayacağını, bir daha koalisyon tuzaklarına düşmeyeceğini dile getirdi.

        Bazılarının milleti denize dökmekten bahsettiğini hatırlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

        "Biz Yunus Emre'nin torunları olarak diyoruz ki 'Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevi için, dostun evi gönüllerdir, biz gönüller yapmaya geldik.' Onlar utansınlar çünkü Türkiye için biz kaygılanıyoruz. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Biz diyoruz ki eğer CHP gerekliyse ki gerekli, 16 Nisan'da CHP'yi de bu ülkenin partisi yapmak için 'evet' diyoruz, CHP için 'evet' diyoruz. CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarmak için 'evet' diyoruz. Ucuz siyaseti bitirmek için 'evet' diyoruz. Tek ayak üzerinde kırk yalanı bitirmek için 'evet' diyoruz. Allah'ın izniyle artık Türkiye'de yalan siyaseti bitecek. Milleti kandırmak bitecek. Kendi menfaatlerini, bu ülkenin menfaatlerinin önüne koyanları bu siyaset tarihinden silecek miyiz? Ben hep onu söylüyorum, CHP'li kardeşlerime onu söylüyorum. 16 Nisan'da CHP'nin artık iktidar ümidi olan bir muhalefet partisi haline gelmesi için CHP'li kardeşlerime diyorum ki 16 Nisan'da siz de 'evet' deyin diyoruz. Siz de 'evet' deyin."

        - "Görüyorlar ki Türkiye ellerinden kaçıyor"

        Bakan Zeybekci, Türkiye'ye yedi düvelin saldırdığına dikkati çekti.

        Çevresindeki tüm terör dalgalarının hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Zeybekci, "15 Temmuz'da niye bu saldırıyı yaptılar? Çünkü görüyorlar ki Türkiye ellerinden kaçıyor. Çünkü görüyorlar ki 2001 yılında Türkiye'deki toplanan 100 liralık verginin 87 lirasını bunlar faiz olarak aldıkları gibi gidiyorlardı. Bunlar bir gecede Türkiye'deki batırdıkları bankalardan 800 milyarı aldılar gittiler; sizden, milletten, çocukların geleceğinden." değerlendirmesini yaptı.

        Zeybekci, Türkiye'nin 14 Mayıs 2013'te IMF'ye borcunun son taksidini ödeyip "güle güle" dediğini vurguladı.

        Yine Mayıs 2013'te, Türkiye'nin bir dönem yüzde 7000 olan faizi yüzde 4,6'ya düşürdüğünü anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

        "Türkiye, dünyanın en büyük havaalanını yapmaya başladı. Öyle olunca ne oluyor? Frankfurt, Paris bitiyor. Türkiye dört bir yana duble ve otoyollarla... Türkiye dünyada hızlı treni olan 7 ülkeden biri. Türkiye insanlık tarihinin en büyük projesini başlatıyor; Kanal İstanbul'u başlatıyor. İki tane birden nükleer santrali başlatıyor. Türkiye İstanbul'dan İzmir'e otoyolları, 70 tane üniversitesi 180'e çıkıyor. El açan Türkiye, el açanların avucunu doldurmaya başlıyor, ecdadın emaneti olan coğrafyaya artık ağabeylik yapmaya başlıyor. Baktılar gördüler Türkiye'yi sömüremiyorlar. Türkiye etrafına da bulaştırıyor bu enerjisini. Onun için 2013'te Gezi olaylarını başlattılar. Olmadı, 17-25 Aralık. Olmadı, 7 Haziran. Olmadı, 15 Temmuz."

        Nihat Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisi olduğuna değindi.

        Türkiye'nin en kısa sürede dünyada ilk 10, Avrupa'da ilk 3 ekonomiden biri olması için de 16 Nisan'da bütün CHP'lilerle beraber "evet" diyeceklerini belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

        "Siz 'evet' dediniz diye birilerinin dudağı uçukluyor, siz 'evet' dediniz diye birilerinin saçları diken diken oluyor, siz 'evet' dediniz diye birileri gece rüyalarında zıplayıp kalkıyor. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacak. Hiç bunun kaçışı, kurtuluşu yok. Hapşırsalar da köpürseler de 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz ve Türkiye dünyada ilk 10'da olacak. Bakın etrafımıza, güneye bakın, kuzeye bakın, Avrupa'ya bakın; Allah aşkına niye topyekun saldırıyorlar? Niye topyekun Türkiye'yi hedef alıyorlar? Niye topyekun her birinin hedefinde Recep Tayyip Erdoğan var? Son zamanlarda Devlet Bahçeli de eklendi, ona da saldırıyorlar çünkü 'milletim' dedikleri için ikisi de 'bayrağım' dediği için 'vatanım' dedikleri için ve 'devletim' dedikleri için. 'Bırak namerde, merde bile muhtaç olmayacak Türkiye'ye doğru durmak yok yola devam' dedikleri için."

        - "Bu milli bir meseledir"

        Suriye'de yüzlerce bebeğin, çocuğun katledildiğini anımsatan Zeybekci, Türkiye'nin 6-7 yıldır "Gelin Suriye'nin bir bölümünü uçuşa yasak yer yapalım, gelin orayı güvenli bölge ilan edelim. Gelin masum insanları, çocukları, yaşlıları, kadınları oraya toplayalım, güvenlik altına alalım." dediğini dile getirdi.

        Büyük devlete bakıldığında hepsinin kendi derdinde olduğunu belirten Zeybekci, "Onun için bu millet, bu coğrafya için olmazsa olmazdır. Bu millet, bu yüce, aziz millet, dualı millettir. Bu coğrafyada yaklaşık bin yıldan beri Selçuklu olmasaydı, Osmanlı olmasaydı ya Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı bu coğrafyanın hali nice olurdu? İşte son dönemlerde bakın, görün işte. Hedef onun için Türkiye, Türkiye'yi hallettiğin zaman gerisi kolay, gerisi artık yok hükmünde. Onun için bizimle uğraşıyorlar. Onun için bu hastalıktan kurtulmamız lazım." diye konuştu.

        Uzun ve kutlu bir yolculuğa çıkacaklarını, "koalisyon belasından" kurtulacaklarını ifade eden Zeybekci, onun için bunun milli bir mesele, milli bir dava olduğunu söylediğini aktardı.

        CHP'nin yüzde 50'yi hedeflediği, yüzde 70'i kucakladığı zaman Türkiye'nin partisi haline geleceğini anlatan Zeybekci, "Hedef o ama başlarındaki biliyor, 16 Nisan'dan sonra o orada kalamayacak çünkü yüzde 60'ı, 70'i kucaklayamayacak, yüzde 23 yeterli olmayacak. Sıkıntı bu." yorumunu aktardı.

        Bakan Zeybekci, Türkiye'de 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce her şey yolunda iken güçlü AK Parti iktidarına son verilmek istendiğini vurguladı.

        Zeybekci, "Allem ettiler kallem ettiler, terör örgütünün partisini boyadılar, kınaladılar, süslediler, eline saz verdiler, bu milleti, benim insanlarımı kandırdılar, yüzde 13,5 oy, 80 milletvekili, Türkiye'de tek başına iktidarı bitirdiler, koalisyon belasını tekrar hortlattılar. Her an çıkabiliyor, her an olabiliyor. Onun için bu hastalıktan kurtulacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Köye geldiğimde sizlerden hiçbir zaman oy istemedim"

        Memleketi olan Pınarlar Mahallesi'nde de vatandaşlara hitap eden Zeybekci, köyünde ister kendilerine oy versin ister vermesin hiç kimseyi mahcup etmediklerine dikkati çekti.

        Zeybekci, şunları kaydetti:

        "Eminim bize oy vermeyen kardeşlerimiz de köylülerim de bir yere gittiklerinde herhalde bir şekilde diyorlardır ki 'Bu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bizim köydendir' diye söylüyorlardır. Yani yüzünüzü kızartacak, yüzünüzü öne düşürecek Allah bundan sonra da hiçbir şey yaptırmasın inşallah. Şimdi bu köye geldiğimde sizlerden hiçbir zaman oy istemedim. Sadece köye olan sevgimi, köye olan saygımı göstermeye geldim çünkü Nihat Zeybekci'nin gelip de kendi köyünde 'Şöyle yapın, şu partiye oy verin', 'Şimdi referandum var evet deyin, hayır deyin' demesi ayıptır. Demem, zinhar. Siz gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın."

        Kızılca Mahallesi'ni ziyaretinde Kızılca Rahvan Atlı Spor Kulübü üyeleri tarafından atlarla karşılanan Zeybekci, vatandaşlarla buluşma toplantısında, anayasa değişikliği ile Türkiye'ye sıkıntılar yaşatan koalisyonların son bulacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler