Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran beldesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösteren işbirlikçiler tarafından Konakkuran beldesinde oluşturulan sözde "köy komisyonu"nun faaliyetlerini ortaya çıkartmak, örgüte yardım ve yataklık ile eleman ve finans desteği sağladığı tespit edilen şahıslara yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Konakkuran beldesinde şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı arama faaliyeti yapılmıştır. Tespit edilen 20 şahıs gözaltına alınarak, adli işlemleri devam etmektedir. Aramalarda kaleşnikof, 4 kaleşnikof şarjörü ve bu silaha ait 33 fişek, 3 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, tabanca şarjörü, bilgisayar, 8 terör örgütü PKK/KCK mensubu fotoğrafı, 4 terör örgütü PKK/KCK'yı övücü kitap ve dergi ele geçirilmiştir. Ayrıca Varto-Karlıova karayolunun Sazlıca köyü mevkisinde yapılan yol kontrolü esnasında ise 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' ile 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından aranan bir kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahsın da adli işlemi devam etmektedir."

        Açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için il genelinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler