Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Aksaray'da, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan biri tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları ve örgüt üyesi oldukları iddia edilen 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 9'a yükseldi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 7 Nisan'da, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik kent merkezi ve Alayhanı köyünde yapılan operasyonda, 6 kişi gözaltına alınmış, yurt dışında bulunan 4 kişi için ise Sulh Ceza Hakimliğinden yakalama kararı çıkartılmıştı.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 56 fişek ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler