Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salon: TOFAŞ

        Hakemler: Emin Moğulkoç, Ozan Çakar, Can Mavisu

        TOFAŞ: Barış Ermiş, Crocker 23, Mejia 17, Kaya Peker 18, Copeland, Micic, Ivanov 12, Palacios 6, Caner Topaloğlu 2, Muhsin Yaşar 4

        Muratbey Uşak: Auguste 9, Harrison 12, Freimanis 5, Vasiliauskas 11, McKissic 12, Hakan Demirel 5, Ibekwe 8, Berkay Candan 3, Görkem Sönmez 2, Ali Berent Kavaklıoğlu 2,

        1. Periyot: 19-20

        Devre: 35-35

        3. Periyot: 61-55

        BURSA (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde TOFAŞ, Muratbey Uşak'ı 82-69 yendi.

        Karşılaşmaya iyi başlayan taraf TOFAŞ oldu. Rakibinin yaptığı top kayıplarını Crocker ve Kaya Peker ile sayıya çeviren ev sahibi ekip, 5. dakikayı 10-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra toparlanan Muratbey Uşak, Harrison ve Freimanis ile bulduğu sayılarla oyunda dengeyi sağlayıp öne geçerek, ilk çeyreği 20-19 üstün bitirdi.

        İkinci periyoda hücumda daha etkili giren konuk takım bu periyotun ilk 5 dakikasında da üstünlüğünü devam ettirdi ve 15'nci dakikayı 3 sayı farkla 33-30 önde geçti. TOFAŞ, Crocker ve Mejia'nın oyunda etkisini artırmasından sonra 17. dakikada 1 sayı farkla üstünlüğü ele aldı: 34-33. Karşılıklı basketlerle geçilen kalan 3 dakika sonunda ilk yarı 35-35 eşitlikle bitti.

        TOFAŞ, 3. çeyreğin ilk dakikalarında sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımazken Ivanov, Crocker ve Mejia ile ürettiği sayılarla 25. dakikayı önde geçti: 46-43. Konuk takımın McKissic ve Berkay Candan ile bulduğu sayılara, hücumdaki etkisini artırarak Ivanov ve Mejia ile karşılık veren ev sahibi ekip, skor üstünlüğünü koruyarak 3. çeyreği 6 sayı farkla 61-55 galip tamamladı.

        Son periyodun ilk 2 dakikasında ev sahibi ekip Crocker'in 5, Kaya Peker'in 4 sayısıyla 9-0'lık seri yakaladı ve farkı 15 sayıya (70-55) kadar çıkardı. Konuk takım Harrison ve McKissic ile farkı kapatmaya çalışsa da rakibi karşısında kontrollü bir oyun sergileyen TOFAŞ buna izin vermedi ve karşılaşmadan 82-69 galip ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler